Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Bivši hrvatski izbornik mnoge je iznenadio isprikom utučenim susjedima

Autor: K.I.

Bivši izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, a aktualni izbornik košarkaške reprezentacije Brazila, Aleksandar Petrović, ispričao se Crnoj Gori zbog neuspjeha svoje reprezentacije.

O čemu se zapravo radi? Brazil je u kvalifikacijama za SP izgubio od Kameruna 77:74, čime je Crna Gora ispala iz kvalifikacija i time i sve šanse da zaigra na Olimpijskim igrama u Parizu.

Da je Petrovićeva momčad slavila, kako je bilo i očekivano, Crnogorci bi ostali u igri za plasmanom na prestižno natjecanje. Ali na kvalifikacijskom turniru u Rigi došlo je do iznenađenja i onoga što je malo tko mogao očekivati. Tri reprezentacije završile su s omjerom 1:1, ali je Crna Gora ispala.

Foto: Damir Krajac/CROPIX

Protiv Filipina za finale

“Dolazim iz regije gdje mi je Crna Gora jako blizak susjed. Ispričavam se zbog ovakvog rezultata koji ih izbacuje iz natjecanja”, izjavio je Petrović nakon poraza od Kameruna.

Brazilci su protiv Kameruna gubili veći dio susreta, na poluvremenu i sa 17 poena razlike (56:39). Ipak, u nastavku su se vratili, stigli do egala na minutui 15 sekundi prije kraja, da bi u posljednjim trenucima presudila trica Hilla. Usprkos porazu, Brazil je osvojio prvo mjesto u skupini i u polufinalu će igrati protiv Filipina, dok će u drugom polufinalu snage odmjeriti Kamerun i Latvija.

“Ostali smo prvi usprkos porazu i igramo protiv Filipina. Moramo mentalno zaboraviti ovu utakmicu, ali i poslati poruku igračima što moramo napraviti da pobijedimo Filipine. Moramo igrati čvrstu obranu”, podvukao je Petrović.

Hrvatska je pokrenula ‘čudovište’, nakon ovoga više nema povratka







Autor:K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.