Foto: Ante Cizmic/CROPIX

Bivši dinamovac gazi sa Slovenijom na Euru, a svi u Zagrebu pamte ga po ludom autu

Autor: GIŠ

Nakon ispadanja Vatrenih s Eura moramo nekako pronaći reprezentaciju ili igrače za koje ćemo navijati do kraja prvenstva, a jedna među njima sigurno će biti Slovenija, koja se po prvi put u povijesti plasirala u drugi krug natjecanja na nekom velikom nogometnom natjecanju.

Slovence je do prolaska skupine, u kojoj joj mnogi nisu davali niti trunke šanse uz Engleze, Dance i Srbe, vodio izbornik Matjaž Kek, koji je dečke iz Dežele posložio vrlo odgovorno, što je rezultiralo s tri neriješena rezultata i s trećim mjestom u skupini, a jednako bodova kao i druga Danska.

Na igri Slovenije baš se vidi Kekov potpis, isto kao i na šampionskoj Rijeci, a jedan od onih koji su slovenskom izborniku skoro pa nezamjenjivi je Petar Stojanović, kojeg navijači Dinama pamte po odličnim igrama na desnoj strani, ali i po zanimljivom odabiru ‘boje’ za njegov Audi.

Crni baršun




Stojanović je za Dinamo potpisao 2016. godine, a tada mladi Slovenac je na trening podno maksimirskih tribina došao svojim Audijem, koji je bio obložen crnim baršunom, što je odmah izazvalo veliku pozornost. Sam Petar je bio iznenađen da je njegov baršunasti Audi privukao toliko pozornosti, mada je takav odabir ‘boje’ za automobil bio ekstravagantan i prije osam godina i sad.

U svakom slučaju Stojanović se Zagrebom vozio do 2021. godine, kada je prvo otišao na posudbu u Empoli, da bi godinu kasnije i prešao u talijanski klub. Ovu sezonu Stojanović je odradio u Serie B za Sampdoriju, a hoće li sljedeću nazad u Empoli ili na Novu posudbu još se nezna.

Stojanović je glasio za jednog od najvećih slovenskih talenata prije desetak godina, a za reprezentaciju Dežele igrao je za sve mlađe kategorije, da bi za A reprezentaciju prvi nastup imao 2014. godine, a deset godina kasnije je sa svojom Slovenijom sudjelovao u najvećem uspjehu njenog reprezentativnog nogometa u povijesti.




Pravi navijači Vatrenih su očajni, Savez mora reagirati, ovo se ne smije ponoviti

Autor:GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.