Guliver image

Austrija pobijedila Poljsku i izbacila je s turnira: Kontroverzni napadač igrač utakmice

Autor: Ivan Lukač

Nogometaši Austrije došli su do prve pobjede na Europskom prvenstvu. U Berlinu su s 3:1 pobijedili Poljsku kojoj je ovo drugi poraz i tako su se oprostili od turnira.

Austrijanci su poveli već u devetoj minuti kada je nakon kornera lijepo glavom “zakucao” Trauner. U prvih 15 minuta Austrija je igrala atomski, a onda kao da su stali. Tada se budi Poljska i svim silama ide po svoj prvi gol.

On se godio u 30. minuti kada nakon flipera u petercu Austrije lopta dolazi do Piateka koji zabija za 1:1. Do kraja poluvremna ponovno dominacija Austrije čiji je napad bio predvođen Arnautovićem koji je kreirao sve što se moglo. Najveću priliku imao je Sabitzer, ali umjesto gola krenuo je u dribling te na kraju izgubio loptu pred samim golom Poljske.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli UEFA EURO 2024 (@euro2024)




Odlična Austrija

U nastavku Austrija je nastavila dominaciju, a ona je do potvrde došla kada je Baumgratner lijepo pogodio za 2:1 u 66. minuti. Od tada postajala je samo Austrija, a onda je Aranutović svoju odličnu utakmicu okrunio golom iz penala.

Ovom pobjedom Austrija ima tri boda kao Nizozemska i Francuska koji imaju utakmicu manje. U zadnjem kolu ponovno u Berlinu Austrija igra protiv Nizozemske dok će otpisana Poljska na favorite Francuze.




Austrija je pokazala da i unatoč brojnim izostancima da su itekako opasna ekipa te će biti vrlo opasni protiv koga da igraju. U prvoj utakmici dana Ukrajina je s 2:1 dobila Slovačku.

Mamio ga je Beograd, ali on je izabrao Split: Jugoslaviju nosio čuvenim potezima

Autor:Ivan Lukač
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.