Screenshot: X/Kosovar Football

Albanac u odijelu provocirao srpske navijače: ‘Tražimo hitnu reakciju, uvrijedio je Srbiju’

Autor: I.K.

Dan nakon što je Engleska svladala Srbiju s 1:0 u kasnom nedjeljnom terminu na Euru u prvom kolu u njihovoj skupini, priča se o zbivanjima na terenu, o teškoj ozljedi koju je doživio srpski reprezentativac Filip Kostić, o javnom prepucavanju izbornika Dragana Stojkovića i kapetana Dušana Tadića, no tema rasprave postao je i jedan Albanac.

Riječ je o Arlindu Sadikuu, sportskom novinaru s Kosova, koji je u javljanju u televizijskom programu bio nedaleko od tribine sa srpskim navijačima prije početka utakmice Srbija – Engleska u Gelsenkirchenu. Prema njima se okrenuo, a onda je rukama pokazao dvoglavog orla, albanski nacionalni simbol.

Sadiku je za to dobio pohvalu na jednom profilu koji na nekadašnjem Twitteru, sada X-u, prati nogomet na Kosovu, a iz Srbije su došle negativne reakcije. Kako je izgledao potez novinara s Kosova u odijelu, pogledajte – OVDJE.

Nisu to prešutjeli

U taboru Srbije ovo nisu prešutjeli. O onome što je napravio Arlind Sadiku pisali su srpski portali, a službenu reakciju objavio je Milan Vuković, glasnogovornik Nogometnog saveza Srbije. Traži se da nakon poteza novinara s Kosova reagira UEFA.




“Poslije utakmice protiv Engleske obavljao sam praćenje izvještaja i naišao sam na ovo. Zahtijevam hitnu reakciju s vaše strane, da se poštuju pravila o ukidanju akreditacije za takozvanog novinara. Uvrijedio je Srbiju, srpske navijače, ponizio je Uefu i predstavnike medija. Jedina stvar koja je ispravna je da se ovom čovjeku i njegovom mediju odredi stroga kazna. Nadam se vašem odgovoru i reakciji što prije”, stoji u dopisu za Uefu, s potpisom glasnogovornika srpskog Saveza.

“Možete vidjeti video sa sramnim, neprofesionalnim činom, s aktom nepoštovanja na terenu od reportera, ako se tako može nazvati, koji je bio akreditiran od strane Uefe. Provokacija na nacionalnom nivou je toliko jasna da vam ne moram ni objašnjavati zbog čega šaljem ovaj ‘mail'”, dodao je glasnogovornik Nogometnog saveza Srbije.

Težak udarac za Srbe, ostali su bez velikog igrača: U suzama je odlazio s terena




 

Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.