Screenshot/Youtube

‘ZVJEZDANE STAZE: PICARD’ Alternativna stvarnost u kojoj je Zemlja totalitarna država jasna je aluzija na današnju političku situaciju

Autor: Zlatko Govedić

Prvi puni trailer za drugu sezonu serije “Star Trek: Picard” (“Zvjezdane staze: Picard”) objavljen je tijekom proslave Dana Zvjezdanih staza u srijedu, 8. rujna u Kulturnom centru Skirball u Los Angelesu. Time je popularna znanstvenofantastična franšiza proslavila 55 godina postojanja.

U traileru možemo vidjeti da putovanje kroz vrijeme igra glavnu ulogu u zapletu. Naime, putovanje kroz vrijeme uspjelo je u gotovo svakoj seriji franšize “Zvjezdane staze” pa će biti zanimljivo vidjeti koliko je ta tema održiva i danas.

Iz teasera za 2. sezonu serije “ST: Picard” objavljenog u travnju doznali smo da će naporni i svemoćni entitet Q (John de Lancie) ponovno suditi čovječanstvu, baš kao u prvoj epizodi serije “Star Trek: The Next Generation” koja je premijerno bila prikazana u rujnu 1987. godine.

No ovaj put čini se da je Q stvorio alternativnu stvarnost u kojoj je Zemlja postala totalitarna država. Očito je da će se kroz prizmu znanstvene fantastike “Picard” osvrnuti na ogromno aktualno društveno-političko pitanje.

Čini se da su samo glavni likovi u seriji svjesni da se nešto promijenilo. Temeljnu postavu čine: umirovljeni admiral Jean-Luc Picard (Patrick Stewart), Soji Asha (Isa Briones), Seven of Nine (Jeri Ryan), Elnor (Evan Evagora), Narek (Harry Treadaway), dr. Agnes Jurati (Alison Pill), Raffi Musiker (Michelle Hurd) i Cristóbal Rios (Santiago Cabrera).

Picardov tim morat će putovati 400 godina unatrag, u današnji Los Angeles, no da bi to mogli, morat će zatražiti pomoć Borg Kraljice (Annie Wersching) za koju se čini da je u novoj, alternativnoj, stvarnosti zatočena na Zemlji.

Druga sezona serije “Zvjezdane staze: Picard” premijerno će se početi prikazivati od veljače 2022. godine. I ne samo to, Star Trek fanovi bit će oduševljeni objavom da će se snimati i treća sezona.




Još je jedna vijest oduševila fanove. Četvrta sezona serije “Star Trek: Discovery” (“Zvjezdane staze: Discovery”) počet će se emitirati 18. studenog na Paramount+. Hrabra posada svemirskog broda USS Discovery suočava se s još jednom anomalijom koja prijeti galaktici. Čini se da je riječ o nekakvom divovskom gravitacijskom polju.




Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.