Foto: LVMPD/Screenshot X

U pustinji se pojavila misteriozna struktura: ‘Vidimo puno čudnih stvari, ali pazite ovo’

Autor: M.P.

Misteriozna struktura nalik monolitu pojavila se u pustinji Nevade tijekom vikenda, potaknuvši nagađanja o tome što bi to moglo biti i tko stoji iza toga. Strukturu je primijetila policija Las Vegasa, koja je rekla da su je vidjeli tijekom misije potrage i spašavanja sjeverno od doline Las Vegasa.

“Vidimo puno čudnih stvari… ali pogledajte ovo!”, objavila je policija na društvenim mrežama. ‘Monolit’ je sličan drugima koji su se pojavili diljem svijeta 2020.

Visoka, pravokutna, reflektirajuća struktura uočena je u blizini Gass Peaka, planinarskog područja u pustinji Nevada, samo oko sat vremena sjeverno od Las Vegasa. Na slikama koje je policija objavila na društvenim mrežama činilo se da je monolit smješten u blago neravnom terenu. “Kako je dospio tamo gore??” upitala je policija Las Vegasa na društvenim mrežama.




Prije četiri godine javio se umjetnički kolektiv, tvrdili da su monoliti njihovi

Monoliti slični onom u Nevadi pojavili su se na različitim lokacijama diljem svijeta prije otprilike četiri godine, uključujući i jedan u pustinji Utah. Taj je zbunio lokalne vlasti nakon što ga je u studenom 2020. otkrio pilot helikoptera koji je letio iznad njih, piše BBC.

Još jedan pronađen je u Rumunjskoj otprilike u isto vrijeme, kao i jedan u Kaliforniji i na otoku Wight u La Mancheu. Tada su se zakuhala nagađanja tko bi mogao stajati iza njih, a neki su se pitali jesu li dio umjetničke instalacije. Jedan monolit nedavno se pojavio na vrhu brda u Walesu u ožujku.

Trenutno nitko nije objavio da stoji iza postavljanja ove strukture, no prije četiri godine kolektiv umjetnika iz Novog Meksika ‘Most Famous Artist’ preuzeo je odgovornost za postavljanje monolita u američkoj saveznoj državi Utah, kao i za repliku koja se pojavila u Kaliforniji, a koja je ubrzo razmontirana.

Misteriozni signal od 6 sekundi digao znanstvenike na noge: Dolazi iz mračnih morskih dubina

Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.