Foto: Pexels

U kući pronalazio misteriozne poruke pa došao do strašnog otkrića: ‘Skoro me stajalo života’

Autor: F.F

Jedan stanar podijelio je svoju osobnu priču upozorenja na društvenoj mreži Reddit nakon što je otkrio misteriozne bilješke oko svoje kuće, koje su ga možda spasile života. Dana 15. travnja primijetio je žutu samoljepljivu ceduljicu s nepoznatim rukopisom na svom stolu. Bilješka je podsjećala na obveze koje nije nikome spomenuo.

Inicijalno je pomislio da se netko šali ili ga uhodi, ali je odlučio zanemariti bilješke i pokušati zaboraviti na događaj. Međutim, nekoliko dana kasnije, situacija se ponovila: “Bio sam prestravljen, iako nije bilo drugih znakova provale”, napisao je.

Odlučio je postaviti kućne sigurnosne kamere nakon što je pronašao još jednu sumnjivu poruku: “Naš stanodavac mi ne dopušta razgovor s vama, ali to moramo učiniti”, prenosi New York Post.

Foto: Pexels

To nitko nije očekivao

Snimci web kamere nisu pokazali nikakve uljeze, samo njega kako obavlja svakodnevne aktivnosti. Odlučio se obratiti Reddit zajednici za savjet: “Bi li kontaktiranje policije uzrokovalo probleme ako ne mogu pronaći vanjski izvor za ovo? Samo želim biti siguran da ne gubim vrijeme. Trebam li razgovarati sa stanodavcem? Oni također žive u kompleksu.”

Čitatelji su ponudili različite sugestije kako razriješiti ovu misteriju bilježaka.

Jedan od komentatora je sugerirao mogućnost da je stanodavac ulazio u jedinicu bez znanja stanara, no bilješke “nisu imale smisla u tom kontekstu”. Neki su počeli sumnjati kako si korisnik Reddita sam ostavlja ceduljice po kući. Na kraju se ispostavilo da je to bila – istina.

Na poznatom otoku pronađen misteriozan labirint: ‘Moramo ga zaštititi, od velikog interesa je’




Sam ih je pisao?

“Možda si sam ostavljaš te poruke, ali se ne sjećaš da to radiš”, napisao mu je netko.

Konačno, razotkrivanje je došlo kada su korisnici predložili da provjeri razinu ugljičnog monoksida (CO) u stanu. “Hvala svima koji su podijelili savjete, posebno onima koji su predložili detektor CO… Jer kad sam ga uključio, pokazao je 100 ppm.”




“Trovanje CO-om me zamalo stajalo života, misleći da me stanodavac uhodi”, priznao je. Reddit je vjerojatno spasio život ovom stanaru jer dugotrajna izloženost niskim razinama CO-a može uzrokovati ozbiljna neurološka oštećenja. Simptomi trovanja CO-om uključuju glavobolju, umor, mučninu i povraćanje, kao i poteškoće s pamćenjem i koncentracijom, što je potvrdio korisnik RBradbury1920.

Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.