Foto: Guliver

Tesla je prije više od 100 godina iznio svoju najnevjerojatniju tvrdnju: ‘Dolaze s Marsa’

Autor: F.F

Ljudi oduvijek preispituju pitanje jesmo li sami u svemiru. Fascinacija zvjezdanim nebom, neobjašnjivi fenomeni i misteriji svemira potiču ljudsku maštu i znatiželju. Od drevnih civilizacija do modernih znanstvenika, potraga za odgovorima na ovo pitanje ne prestaje. Jedna od najintrigantnijih priča koja izaziva rasprave i danas je ona o Nikoli Tesli, velikom izumitelju i vizionaru, koji je navodno primio signal iz svemira.

Tesla, poznat po svojim revolucionarnim izumima i istraživanjima u području elektriciteta i radiotehnike, tvrdio je da je tijekom svojih eksperimenata u Coloradu Springsu 1899. godine uhvatio neobične signale. Ovo je odmah izazvalo veliku pažnju javnosti i potaknulo rasprave o mogućnosti postojanja života izvan Zemlje.

Jesu li ti signali zaista dolazili od izvanzemaljaca ili je riječ o nečem sasvim drugačijem, pitanje je koje intrigira mnoge ljubitelje znanosti i teorija zavjere.

Foto: Guliver Images

Nevjerojatna osoba

Kako piše portal Zanimljivostidana, od rođenja Nikole Tesle u Smiljanu, pratile su ga neobične pojave povezane s naprednom inteligencijom iz svemira. Zabilježeno je da su te noći nad Smiljanom sijevale tisuće munja, električnih pražnjenja koja su čitavog života fascinirala legendarnog znanstvenika.

Teslini brojni radovi, od eksperimentiranja s munjama do bežičnog prijenosa električne energije, električnih automobila, antigravitacijskih letjelica, radiovalova i “X-zraka”, pokazuju da su njegove vizije bile barem stotinu godina ispred svog vremena.

Primjerice, Tesla je u Coloradu uspio bežično prenijeti električnu energiju na udaljenost od šest kilometara, što je dokumentirano. Gotovo sto godina kasnije, nakon nebrojenih uloženih milijardi dolara, tim znanstvenika sa Sveučilišta MIT uspio je 2007. godine bežično prenijeti električnu energiju na samo dva metra.

Golemi asteroid upravo prolazi blizu Zemlje: Oči svijeta uprte su u nebo




Sam je pisao o tome

Ključni dokaz za pobornike teorije da je Tesla bio prijemnik signala iz svemira nalazi se u njegovom vlastitom svjedočenju. Tesla je više puta govorio o događaju iz 1889. godine kada je pratio grmljavinsku oluju u Coloradu, oko 600 kilometara udaljenom, i čuo tri signala nepoznatog porijekla.

Tesla je zaključio da signali dolaze negdje iz orbite Marsa. Matematički je utvrdio da to ima veze s činjenicom da se Mars periodično približava Zemlji svakih 1,8 godina. Dvije godine kasnije, detaljno je objasnio svoja otkrića u autorskom članku u časopisu “Collier’s Weekly”, piše Zanimljivostdana.




Prema njegovim riječima, nije bilo sumnje da su signali dolazili izvan granica naše planete. Tesla je postao opsjednut telekomunikacijama i uspostavljanjem kontakta s vanzemaljcima, tvrdeći da su u kontaktu sa Zemljom već tisućljećima. To je suština teorije koja tvrdi da su davni posjetitelji našeg planeta značajno ubrzali razvoj civilizacije.

Misteriozni Tesla

Tesla je izgradio niz tornjeva za slanje signala u svemir. Vjerovao je da su piramide i obelisci također izgrađeni za istu svrhu. Također je smatrao da je moguće stvoriti letjelicu koja bi za pogon koristila gravitaciju, te je izradio nacrte i proračune za takvu letjelicu.

Zanimljivo je da su istu letjelicu, koja se kreće na istom principu, opisali razni drevni proroci i da se spominje u Vedama, sanskrtskim tekstovima. I nakon toliko godina, Nikola Tesla za mnoge ostaje najmisteriozniji čovjek koji je živio.

Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.