Screenshot/Youtube

Ravnozemljaši dobili ponudu koja se ne može odbiti: ‘Dokažite i dobit ćete novac’

Autor: Zlatko Govedić

Nova američka reality serija pod nazivom “Flat Earthers” odvažna je mješavina dokumentarca i natjecanja. Ponudit će novčane nagrade sudionicima ako uspiju uvjeriti skupinu stručnjaka da je Zemlja ravna ploča.

Serija je u aktivnoj produkciji, a premijerno će biti prikazana ovog prosinca na nedavno pokrenutom servisu za streaming – The Network. Tako će serija “Flat Earthers” pratiti pet obitelji koje iskreno vjeruju u teoriju ravne Zemlje.

Svaka će obitelj dobiti sredstva u vrijednosti od 50.000 dolara (46.642 eura) za provođenje istraživanja. Njihov krajnji izazov bit će predstavljanje svojih otkrića panelu koji se sastoji od znanstvenika, teologa i kartografa.

‘Razbijanje žanrova’

Ako se većina panelista uvjeri, obitelji će osvojiti neodređenu novčanu nagradu. Iako se čini malo vjerojatnim da će obitelj uvjeriti stručnjake, primarni cilj serije je proniknuti u uvjerenja sve većeg broja Amerikanaca koji podržavaju teoriju ravne Zemlje.

Emisija namjerava istražiti kako takve teorije dobivaju na snazi ​​u SAD-u i globalno. Aram Rappaport, tvorac servisa The Network, izrazio je oduševljenje serijom: “Dok nastavljamo publici isporučivati ​​besplatan, vrhunski sadržaj, uzbuđeni smo što možemo najaviti ovu odvažnu dokumentarnu seriju koja razbija žanrove”.

Dodao je da će serija “Flat Earthers” pružiti intrigantne uvide u ljudske sustave vjerovanja. The Network, besplatna usluga streaminga podržana oglasima koja je pokrenuta 30. travnja, zauzela je jedinstven pristup objavljivanjem dvije nove emisije odjednom.




Znanstvenici najavili genijalan projekt na dnu mora: ‘Ovo bi zaista moglo spasiti svijet’

Nekonvencionalne teorije

Epizode se objavljuju tjedno, s dramama utorkom i komedijama četvrtkom. Trenutačno se prikazuje “The Green Veil”, u kojem glavnu ulogu i funkciju izvršnog producenta potpisuje John Leguizamo, te “Chivalry” čiji su autori i glumci Steve Coogan i Sarah Solemani. Obje serije imaju svoje prve sezone, a za “The Green Veil” zakazana je druga sezona.




Rappaport, također osnivač agencije za kreativno oglašavanje The Boathouse, pokrenuo je The Network kako bi se usredotočio na originalni, vrhunski sadržaj. Platforma je dostupna na uređajima Apple, Android, Roku i Amazon Fire te na internetu.

Dok iščekivanje serije o ravnozemljašima raste, publika se može radovati seriji koja ne samo da zabavlja, već i provocira razmišljanje o prirodi vjerovanja i širenju nekonvencionalnih teorija.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.