Foto: Screenshot/ Itemfix

Prolaznici se žalili na neobične zvukove: Radnici nisu ni slutili što se nalazi ispod pločnika

Autor: F.F

Nedavno se na društvenim mrežama proširio video snimljen u Indoneziji. Sve je počelo kada su prolaznici čuli neobične zvukove ispod pločnika i pozvali komunalne službe. Nakon što su radnici probili dio asfalta, pred iznenađenim okupljenima pojavio se krokodil.

Jedan radnik ga je zgrabio posebnim hvataljkama, ali tada je izašao još jedan krokodil i krenuo prema osobi koja je snimala događaj. Na snimci se vidi i treći krokodil koji je mirno ležao ispod razbijenog asfalta, pokazujući samo leđa.

Nije poznato što se dalje dogodilo – jesu li ljudi ozlijeđeni te što se dogodilo s krokodilima, koji su se vjerojatno kretali prema vodovodnim cijevima i završili na neobičnom mjestu.

Opaka bića

Krokodili su među najopasnijim predatorima na svijetu, poznati po svojoj snazi, brzini i smrtonosnom ugrizu. Njihova moćna čeljust može se zatvoriti nevjerojatnom snagom, što ih čini prijetnjom za sve što im se nađe na putu.

Znanstvenici razvili umjetnu maternicu i stvorili mladunče: ‘Želimo napraviti univerzalni sustav’




Iako se napadi krokodila na ljude događaju relativno rijetko, kada se dogode, često imaju ozbiljne posljedice. Ovi grabežljivci najčešće napadaju iz zasjede, koristeći svoju izuzetnu kamuflažu i sposobnost da ostanu neprimijećeni dok se približavaju plijenu.

Razumijevanje njihovog ponašanja i staništa ključno je za smanjenje rizika od napada, posebno u regijama gdje se njihovi staništa preklapaju s ljudskim naseljima.




Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.