Foto: Guliver

Prokletstvo Titanica se nastavlja: Pogledajte što se dogodilo na muzejskoj izložbi

Autor: Zlatko Govedić

Snimka nadzorne kamere krajem lipnja zabilježila je neobjašnjiv nalet vode koja je preplavila izložbu Titanica u muzeju Volo u blizini Chicaga (Illinois, SAD), što je zbunilo muzejske službenike jer njihova inspekcija nije otkrila nikakav očit uzrok kao što je curenje krova ili pucanje cijevi.

Jeziva snimka, koju su podijelili lokalni mediji, pokazuje iznenadan i snažan dotok vode koja je preplavila prostoriju u kojoj je bilo izloženo nekoliko artefakata s kobnog prekooceanskog parnog broda Titanica.

Jim Wojdyla, ravnatelj muzeja Volo, izrazio je svoju zbunjenost rekavši lokalnim medijima: “Ja nisam veliki spiritualist, ali kada se sve ovo dogodi… Mislim, tražimo, ali nema pukotina, nema rupa. Nema puknutih cijevi. Strop je u redu. Sve oko zgrade je sasvim u redu”.

Paranormalni fenomeni

Ovaj nedavni incident nije prvi slučaj neobjašnjivih pojava na izložbi. Desetljećima je muzej bio vruća točka za izvješća o paranormalnim aktivnostima. Posjetitelji i zaposlenici dugo su izvještavali o čudnim viđenjima, uključujući dječaka koji je zurio s prozora na četvrtom katu, plutajuće boce i duh vojnika koji luta hodnicima.

Godine 2009. paranormalna emisija “Ghost Lab” istražila je to mjesto, a snimateljska ekipa tvrdila je da je snimila sjenoviti lik kako sjedi na namještaju. Ta je epizoda dovela do navale priča o duhovima kod gostiju i djelatnika.

Mnogi su izvještavali o viđenjima bijelih pasa kako hodaju kroz zrcala, lutaka koje su se pojavljivale na neobičnim mjestima i dječaka na prozoru četvrtog kata, koji je naizgled virio izvana.




Jeziv misterij zaprepastio stručnjake: Stotine ljudskih kostiju otkrivene na dnu jezera

Bijeli psi i lutke

Vlasnik muzeja Brian Grams predložio je mogući razlog nadnaravne aktivnosti, nagađajući da bi duha mogli privući antikviteti. “Sigurni smo da muzej također voli duhove zbog publiciteta”, dodao je s dozom humora.




Podsjetimo, potonuće Titanica dogodilo se 15. travnja 1912. godine, u najranijim jutarnjim satima. Nakon udara u ledenjak brod se počeo puniti vodom. Posada je imala točno 2 sata i 40 minuta da evakuira brod prije nego što potone.

Problem je bio u tome što je na svom prvom putovanju Titanic nosio samo 20 čamaca za spašavanje, koji su mogli primiti 1178 ljudi. No, ukupan broj ljudi na Titanicu u trenutku katastrofe bio je oko 2224.

Dok misterij sablasne poplave na izložbi o Titanicu ostaje neriješen, ona nastavlja intrigirati i ljubitelje paranormalnog i znatiželjne posjetitelje, dodajući još jedno poglavlje u legendarnu povijest neobjašnjivih pojava muzeja Volo.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.