Nikola Tesla, Screenshot/Youtube

Mračna prognoza Nikole Tesle: Predvidio je propast civilizacije jer smo zanemarili ove stvari

Autor: B. D.

Nikola Tesla jedan je od najznačajnijih znanstvenika u povijesti. Njegova otkrića na području elektrotehnike omogućili su brži razvoj čovječanstva. Osim što je bio genijalan izumitelj, Tesla je bio i veliki vizionar te je često pisao o tome kako on vidi budućnost.

Autor knjige “Tesla – duh, djelo, vizija”, Branimir Jovanović u emisiji Dan uživo na televiziji N1 opisao je kako je izgledalo njegovo istraživanje o ovom značajnom znanstveniku. On je proučavao više od 160 tisuća originalnih dokumenata o Tesli.

Jovanović tvrdi da je Tesla predvidio velike nestabilnosti u kojima se današnji svijet nalazi. Na istraživanju je, kako kaže, radio više od 40 godina. Istaknuo je i da se u Muzeju Nikole Tesle u Beogradu nalazi nevjerojatno blago.

Foto: Pixababy

Predvidio je propast zapadne civilizacije

“Riječ je o ostavštini od preko 160.000 originalnih dokumenata, najvećoj znanstvenoj ostavštini u svijetu. Za Einsteinom je ostalo oko 90.000 dokumenata, za Leonardom 10.000, a za Goetheom oko 80.000”, istaknuo je.

Jovanović kaže da Tesla nije bio samo tehnološki genije, već da je i njegovo razmišljanje o budućnosti ostavilo golem filozofsko-socijalni otisak.

Jovanović je opisao da je Tesla još prije 100 godina upozorio kako zapadna civilizacija nastoji riješiti samo društvene probleme, a da zanemaruje moralne i duhovne aspekte živote. Tesla je zapadnoj civilizaciji, ako nešto ne promijeni, predvidio propast.

Foto: Guliver

‘Vjerovao je da su duša i duh atributi tijela’

Jovanović je opisao da je Tesla bio čovjek proturječnosti kojeg su mučili razni osobni problemi.  “Vjerovao je da su duša i duh atributi tijela te da nestankom tijela nestaju i duh i duša”, rekao je ovom velikom i misterioznom znanstveniku.




Tesla davno otkrio tri ključne navike bez kojih ne bi uspio: ‘Moja metoda je drugačija’

“Živio je na razini uma i na razini srca. Njegov um pripadao je metafizici Zapada, ali srcem je pripadao tradiciji i pravoslavlju”, zaključio je Jovanović.




Autor:B. D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.