Foto: Twitter

Dječak gurnuo ruku u vodu prepunu piranja: Mnogi će ostati bez teksta kada vide što mu se dogodilo

Autor: H.B.

APecanje je drevna aktivnost koja spaja ljude širom svijeta. Međutim, na jednoj snimci koja kruži već neko vrijeme društvenim mrežama imamo prilike vidjeti ribolovnu tehniku koja se poprilično izdvaja od ostalih.

Na ovoj snimci, mladić sjedi na rubu svoje barke, čvrsto držeći komad mesa u ruci. Ali, umjesto uobičajenog ribolova, on se suočava s pravim izazovom, opakim piranjama. Ovi agresivni slatkovodni grabežljivci brzo navaljuju na komad mesa i nesvjesno se hvataju za svoj ukusni obrok, a mladić vješto izvlači jednu po jednu piranju iz vode i smješta ih u barku. Njegova hrabrost i domišljatost ostavili su mnoge bez riječi.

Oštri zubi i strast

Piranje su dobro poznate slatkovodne ribe koje obitavaju u vodama Južne Amerike. Ove ribe variraju u veličini od 15 do 25 centimetara, iako postoje i znatno veće jedinke koje mogu narasti do 40 centimetara. Žive prilično dugo, obično između 15 i 30 godina, a njihova poznata karakteristika su oštri zubi i strast prema mesu.

Piranje su danju najaktivnije i hrane se raznovrsnim plijenom, uključujući druge ribe, mekušce, rakove, kukce i čak trupla. Njihovi oštri zubi služili su im kao smrtonosno oružje u prošlosti, a neki ljudi ih čak drže kao egzotične kućne ljubimce u akvarijima.




Zašto je nastala teorija zavjere o HAARP-u? Mnogi ga krive za jake oluje u Hrvatskoj




Autor:H.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.