Foto: Instagram

Zvijezde serije o Sisi uživala snimati u Hrvatskoj: Iznenadit će se vas izgled Franje iz stvarnog života

Autor: T.Š.

Gledatelji već neko vrijeme na HRT-u prate seriju o carici Sisi, u kojoj glavnu ulogu tumače Dominique Davenport i Jannik Schüman. Riječ je o jednoj od najskupljih europskih serija uopće. Ulogu Sisi dobila je relativno nepoznata švicarsko-američka glumica Dominique Davenport dok Franju Josipa tumači Jannik Schüman, mladi njemački glumac.

Iz današnje perspektive možete reći kako je bila carica Sisi bila emancipirana i divlja, izjavila je Dominique Devenport, koja u seriji tumači prvu žensku zvijezdu Europe, Elizabetu Austrijsku u seriji koja se snimala i u Hrvatskoj, piše Večernji. Naime, za potrebe serije odabrane su neke od naših najatraktivnijih i najljepših lokacija južnog Jadrana, Trsteno, Zaton i Konavle te lokacije kod Dubrovnika. U Hrvatskoj se snimalo pet dana, a snimane su scene kada se Sisi i Franjo povlače na odmor sa svojom novom prijateljicom Almom.

Glavni glumac Jannik Schüman, koji tumači lik Franje Josipa, dosta je aktivan na društvenim mrežama, gdje često objavljuje fotografije sa snimanja serije, ali i iz privatnog života, pa bi se mnoge gledateljice mogle iznenaditi kada vide kako izgleda u stvarnom životu:

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jannik Schümann (@jannik.schuemann)




Tjedan u Hrvatskoj

“Jako sam uživala snimajući u Hrvatskoj. Iako je bio cijeli tjedan snimanja i imali smo puno posla, činilo se kao mali odmor, cijeli je naš tim odsjeo u istom hotelu na plaži, tako da smo svi mogli prvo otići na kupanje u moru ujutro i sjediti zajedno na plaži nakon posla i jesti ukusnu morsku hranu, to je bilo posebno”, rekla je lijepa glumica i opisala kako je doživjela lokacije na kojima su snimali.

“Lokacije na kojima smo snimali su apsolutno zadivljujuće s prekrasnim plažama i tirkiznom vodom, bile su me tako impresionirale! Nažalost, u Hrvatskoj smo proveli samo nekoliko dana i snimali smo cijeli dan, tako da nisam uspjela vidjeti puno zemlje. Imali smo jedan slobodan dan i otišli u Dubrovnik, što je bilo stvarno cool! Nažalost, tamo smo imali samo nekoliko sati – pretpostavljam da ću se morati vratiti drugi put da vidim više!” ispričala je Dominique Devenport u razgovoru s nekoliko srednjoeuropskih novinara.

 




Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Dominique Devenport (@dominique_devenport)

“Bilo bi super ako se Sisi i Franjo doista slože”

“Sisi je povijesna osoba, ali mi je ne prikazujemo kao takvu, već pričamo fikcijsku priču o njoj i o vremenu u kojem je živjela. No, što sam više o njoj čitala, osjećala sam se sve bliže njoj kao osobi i pomirila taj fikcijski dio. Što sam više razumjela koliko je to bila važna i velika osoba, to sam bila svjesnija toga kolika je to čast pa sam se potrudila da budem što točnija. Ali tu je i taj fikcijski dio u kojem prikazujemo Sisi kao moderan lik koji pristaje današnjem društvu kako bismo je približili i modernoj djevojci”, istaknula je Dominique Devenport. Nastavila je kako je “svoju” Sisi oblikovala prema stvarnoj osobi koju je puno proučavala, a otkrila što vidi kao razlog i današnje popularnosti ove carice.

“Mislim da je razlog zašto smo toliko zainteresirani za nju prije svega cijela priča o princezi, priča o normalnoj djevojci čiji se život okreće, zaljubljuje se u princa i postaje princeza. Takve priče volimo. Usto, postoji cijeli mit oko te povijesne osobe, a zapravo ne znamo ništa o njoj. Bila je izuzetno lijepa. Život joj je bio pun krajnosti. Morala se baviti ekstremnim sportskim aktivnostima. Imala je abnormalne prehrambene navike. Uvijek je držala distancu, čak se i skrivala od ljudi. Išla bi u iznimno duge šetnje. Bila je jako zainteresirana za učenje stranih jezika, mađarskog i grčkog, sve do savršenstva. Činilo se da ima puno opsesija. I mislim da zapravo ne znamo kako se doista osjećala, ne znamo što je mislila. Možemo samo doznati neke činjenice iz njezina života koje djeluju tako ekstremno. I mislim da je to razlog zašto smo još zainteresirani za nju”, rekla je mlada glumica.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jannik Schümann (@jannik.schuemann)

Elizabeta Austrijska je nakon burna života imala tragičan kraj koji je uslijedio gotovo desetljeće nakon također tragičnog gubitka sina Rudolpha. Upitana kakav bi kraj Dominique poželjela za svoju Sisi, pojasnila je: “Kada bih mogla izabrati kraj za Sisi ignorirajući povijesne činjenice, mislim da bi za našu seriju bilo super ako se Sisi i Franjo doista slože. I da Sisi može putovati i živjeti, barem neko vrijeme, u inozemstvu, izvan kuće u Beču, samo zato što to ona želi. Očito, bilo bi teško jer se tada ne bi mogla baviti svojim dužnostima carice. Kada bi Sisi mogla slobodno birati, sigurno bi voljela živjeti negdje drugdje. I ja bih željela to za nju”.

Autor:T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.