Foto: RTL

Zgrozio je Hrvatsku, a onda i Mojmiru, voditeljica u šoku: ‘Nevjerojatno je što je rekao’

Autor: Z.S.

Bivši član bivše vlade je intervjuom RTL-ovom Andriji Jarku zgrozio Hrvatsku. Poručila je to voditeljica Mojmira Pastorčić komentirajući ispovijest bivšeg ministra obrane Marija Banožića, kojeg je dao upravo televizijskoj kući za koju ona radi.

“Mario Banožić, 6 mjeseci nakon nesreće u kojoj je poginuo otac dvoje djece kaže rekao je da nije skrivio nesreću, da nije preticao, da je kriv čovjek koji je poginuo, da profesionalni vozač koji ga je vidio ne govori istinu, da su vještaci pogriješili. Ali najnevjerojatnije od svega je kad kaže da iako je nalaz to pokazao: nije imao alkohola u krvi, nego je on naknadno ušao u njega putem vatice za dezinfekciju. Mooolim”, dramatično je poručila za RTL Direkt i posjetila na Banožićeve riječi. “To mi je bio šok.. 0.0. sam imao”, kazao je ga je Jarak upitao zar nije bilo 0.20.

“Ne. Ne znam zašto je sustav šutio. To medicinska struka mora objasniti. Koliko sam ja uspio naknadno to ispratiti, riječ je o etilnom alkoholu koji dolazi iz sredstva koje u biti služi za vađenje krvi kao dezinfekcije. Što se tiče nalaza, ne možemo reći da je on lažan. On je kao takav postojao u medicinskoj dokumentaciji, ali to nije alkohol koji je izvađen iz moje krvi. To je znači alkohol koji je donesen na tijelo s ciljem dezinfekcije. Nije istina da sam na ikakvim lumpovanjima bio tu noć. Dakle, ja sam bio potpuno trijezan, bio sam potpuno sabran kao i svako jutro kad se ustajem i ne sjedam jednostavno u auto, a pogotovo taj dan kad ću imati oružje u rukama”, kazao je Banožić, koji je u intervjuu ispričao i svoju verziju nesreće.

Banožićeva verzija

“To jutro je bila moja redovna aktivnost. Naime, ja već duži niz godina imam jednu dinamiku buđenja ujutro, to je ranije ujutro doručak, uzimanje određene terapije i krećem u dnevne obveze. Taj dan nije obveza bila u pitanju, bilo je jedno druženje koje se već dugi niz godina događa u različitim datumima. Riječ je o jednom tradicionalnom lovu gdje sam išao prije svega kao čovjek koji pripada lovačkom svijetu”, rekao je i nastavio.

“Dakle, ono što mogu reći je da nakon svoje vožnje koja je išla u pravcu prema Županji, nakon kamiona koji je vozio ispred mene nekakvih 100 metara, na suprotnom traku pojavljuje se kombi bijele boje koji u nekom trenutku sa svojom zadnjom stranom prelazi u moju stranu. Da li se to dogodilo zbog kočenja ili zbog nečeg drugog, ja sad to u tom trenutku ne mogu reći. Uglavnom, njegova zadnja polovica prelazi u moju stranu”, ispričao je.

“Ja u tom trenutku pokušavam kočiti, međutim odlazim na lijevo i zato se dogodilo ono što sam rekao, nije frontalni sudar, nego on je bio više bočno, ali dopustimo da to fizika pojasni, da ja ne bih sad ovdje bio prometni stručnjak. Ali, do samog trenutka sam pokušavao da ne dođe do tog kontakta. Ono što sam zadnje mogao je stisnuti kočnicu i pokušati napraviti najbolje što mogu. Međutim, dogodilo se to da ja sam završio u suprotnoj strani. Dogodio se sudar koji se dogodio. Kad promatramo stranu fizike, nije baš far o far, nije baš frontalni. Ako sam ja kočio, nisam mogao pretjecati. Bio je tu malo drugačiji događaj koji ja prije svega očekujem od vještaka da utvrde”, poručio je.

Banožić krivi pokojnog, a jedini svjedok otkriva što je vidio: ‘U jednom trenutku, udar’




Oglasio se brat stradalog

Nakon što je Banožić iznio svoju verziju kobnog 11. studenog, Goranov brat Dražen Šarić je poručio kako bivši ministar od prvog dana pokušava svaliti krivnju na njegovog brata. “Kad vidimo kako se sve razvija i kako mu se pogoduje, na kraju će moj brat biti kriv za nesreću”, rekao je za 24 sata. Kaže kako njegova obitelj vidi da pravde za njegova brata možda neće ni biti.

“Ne znamo ni što očekivati na sudu, ni od prometnih vještaka, a vidio sam kako su vodili očevid, da su evidentirali sve što su vidjeli na cesti, tragove, kretanje. Da li će im biti dozvoljeno da sve kažu kako jest, ne znamo”, dodaje Dražen. Tvrdi i da Banožić nije poznavao njegova brata, kao što je rekao jučer u intervjuu. “To je laž. Nikad se oni nisu upoznali jer nisu iz istog svijeta. Moj brat nikad nije hodao po birtijama u Vinkovcima. Laže i da nam je izrazio sućut jer nije – ni mami, ni bratovoj ženi, ni meni”, rekao je ogorčeno.




Podsjetimo, kobni sudar se dogodio na Martinje, 11. studenog prošle godine oko šest sati ujutro, kad se Banožić džipom koji je vozio, sudario s kombijem iz suprotnog smjera na državnoj cesti 55 između Vinkovaca i Županje. U nesreći je smrtno stradao vozač kombija Goran Šarić. Istog dana, premijer Andrej Plenković razriješio je Banožića dužnosti ministra obrane te na njegovo mjesto postavio Ivana Anušića. Sam Banožić je tri mjeseca poslije podnio ostavku na mjesto predsjednika županijskog odbora HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije.

Autor:Z.S.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.