Foto: Niksa Duper / CROPIX

Zdravko Čolić nije govorio o svome obrazovanju: Otkrivena zanimljiva tajna ovog šarmera

Autor: I.D.

Pjevač Zdravko Čolić jedan je od najvećih pjevača na Balkanu i svoju titulu godinama drži. Uz to, Čola svoju glazebnu karijeru nije gradio na skandalima, već na kvalitetnim hitovima, u kojima su se mnogi prepoznavali.

Iako je postigao veliki uspjeh u glazbenoj karijeri, Čoli je bilo bitno i da se obrazuje, pa je tako završio Ekonomski fakultet i postao jedan od najobrazovanijih predstavnika estrade. Inače, Zdravko Čolić sa suprugom Aleksandrom je već dugi niz godina u braku, a iz njihove ljubavi izrodile su se dvije kćerke Laru i Unu.

Una je svojim fotografijama na društvenim mrežama skrenula pažnju na sebe, zbog čega danas broji skoro 45.000 pratitelja, a poznati tata priznao je nedavno da mu smeta njeno eksponiranje. “Ona samo nešto slika. Ja je kaznim, ne volim to, ali ne mogu joj zabraniti. Ona je takva…”, priznao je jednom prilikom pjevač.

Izvor: Dario Horvat

Mnoge tajne šarmantnog Čolića

“Jednostavno, komunicira s ljudima, voli se slikati. Sa mnom se slikaju. Ja nisam nikad takav bio, što manje, to bolje. Samo kad moram, zbog posla. A ona samo telefon. Ja joj ne mogu zabraniti, što da joj radim. To je drugačije potpuno nego što je nekad bilo. Prije si morao fotografa unajmiti da te slika ili si morao imati dobar fotoaparat kući, pa onda čekaš da izradiš slike”, dodao je pjevač.

Međutim, vjerujemo da mnogi njegovi obožavatelji ne znaju ovu crticu iz Čolinog života. Davne 1974. godine Čolić je želio izgraditi karijeru van Balkana, sklopio je ugovor s kompanijom “Warner Bros Records” i snimio par singlova za njemačko govorno područje. I tako je Zdravko Čolić postao Dravco.

Da ne postoji njegova slika na omotu albuma ne bismo znali da je on, mada bi nam glas bio poznat. Mini album “Madre Mia (Meine Mutter)”, na hrvatskom “Majko moja”, ima tri pjesme – naslovnu pod istoimenim nazivom, ali i pjesme “Rock’n Roll Himmel” i “Alles was Ich Hab”. Dravco, mladi talentirani pjevač lijepog izgleda i ugodnog glasa, potencijalno buduća zvijezda najjače disko korporacije WBA bio je snimio tri singla s prepjevima svjetskih hitova na njemačkom jeziku u očekivanju poziva na novo snimanje.

DORA OSTAJE UPAMĆENA PO TOLJINOJ IZJAVI: Šokirao Fodora, Battifiaca ostao bez teksta




Tu nije kraj. Dravco je imao izdanje i 1987. godine na engleskom jeziku. Izdao je singl “Light Me – I’m Not a Robot Man”. O ovom vremenskom periodu i misterioznom Dravcu ima malo podataka, jer je upravo 1977. godine Čola zavladao balkanskom glazbenom scenom s albumom “Ako priđeš bliže”.




Autor:I.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.