Foto: Instagram

Završilo je drugo polufinalne Eurosonga: Evo tko će Baby Lasagni praviti probleme u finalu

Autor: I.D.

Drugo polufinale ovogodišnjeg Eurosonga otkrilo je mnoge zanimljive izvođače. Baby Lasagna je nastupio u prvom polufinalu, a u četvrtak publika je imala priliku slušati 16 nastupa. U prvoj polufinalnoj večeri nastupilo je 15 izvođača, a desetero je prošlo u finale. Isto toliko će ih proći i iz drugog polufinala.

Nastupali su Francuska, Španjolska i Italija, države iz skupine ‘Velikih 5’, koje imaju izravan prolaz u finale. Hrvatska ovo polufinale ne glasa, istaknuli su više puta s HRT-a. Evo popis nastupa u drugom polufinalu Eurosonga:

1. Malta: Sarah Bonnici – Loop

2. Albanija: BESA – TITAN

3. Grčka: Marina Satti – ZARI

4. Švicarska: Nemo – The Code

5. Češka: Aiko – Pedestal




Francuska: Slimane – Mon amour

6. Austrija: Kaleen – We Will Rave

7. Danska: SABA – SAND




8. Armenija: LADANIVA – Jako

9. Latvija: Dons – Hollow

Španjolska: Nebulossa – ZORRA

10. San Marino: MEGARA – 11:11

11. Gruzija: Nutsa Buzaladze – Firefighter

12. Belgija: Mustii – Before The Party’s Over

13. Estonija: 5MIINUST x Puuluup – (nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi

Italija: Angelina Mango – La Noia

14. Izrael: Eden Golan – Hurricane

15. Norveška: Gåte – Ulveham

16. Nizozemska: Joost Klein – Europapa

Finalisti drugog polufinala Eurosonga

Latvija, Austrija, Norveška, Nizozemska, Izrael, Grčka, Estonija, Švicarska, Gruzija, Armenija.

22.58 Käärijä je glazbeni gost večeri

Glazbeni gost druge polufinalne večeri je Käärijä, finski reper koji je lani skoro pobijedio na Eurosongu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Eurovision Song Contest (@eurovision)

22.21 Zatvoreno glasanje

Performanse su u četvrtak navečer izvele grčka pjevačica Helena Paparizou otpjevala je pjesmu ‘My Number One’ s kojom je nastupala na Eurosongu 2005. godine te pobijedila, na pozornicu je kao gost izašla i Charlotte Perrelli, koja je 1999. godine pobijedila na Eurosongu kao predstavnica Švedske te pjesmu ‘Everyway That I Can’ otpjevala je Sertab Erener, turska predstavnica na Eurosongu 2003. godine. Iste je godine i pobijedila.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Eurovision Song Contest (@eurovision)

22.35 Otvoreno je glasanje

Počelo je glasanje. Podsjećamo, Hrvati večeras ne mogu glasati.

22.31 Nizozemac poslao poruku publici

Joost Klein odmah je rekao: “Europa, volim vas sve” i tako je započeo svoj nastup s pjesmom Europapa. Publika je odmah u glas zapjevala s ovim norveškim predstavnikom, koji je brzim ritmom rasplesao publiku. Njegov osebujan nastup oduševio sve prisutne.

Zavladalo opsadno stanje: Kruže snimke iz Švedske, Eurosong ekipa prosvjeduje zbog ove Izraelke

22.27 Norveška u svome stilu napravila štimung

Pjevačica iz grupe Gåte otpjevala je pjesmu Ulveham. Inače, oni su norveški folk rock sastav osnovan u Trondheimu 1999. Bend kombinira tradicionalnu norvešku narodnu glazbu i eksplozivni rock, što su pokazali i na pozornici Eurosonga. Bilo je puno svjetlosnih efekata i energičnih vibracija. Norveška je dosad triput osvojila Eurosong.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Gåte (@gaate_official)

22.22 Izraelka dobila ovacije i zalutale zvižduk

Eden Golan je rusko-izraelska pjevačica. Karijeru je započela sudjelovanjem na ruskom izboru za dječju Eurosong 2015., a potom i na ruskom televizijskom natjecanju The Voice Kids. Ona je predstavila Izrael na natjecanju za pjesmu Eurovizije s pjesmom “Hurricane”. Iako su je na probi izviždali, to nije bio slučaj na nastupu uživo.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli EDEN GOLAN (@golaneden)

22.18 Talijanka rasplesala publiku

Angelina Mango nastupila je s pjesmom La Noia. Nosila je crno izvezeni kombinezon, koji je uparila sa svojim plesačicama. Italija je također jedna od država koje imaju direktan ulazak u finale.

Foto: Instagram

22.17 Estonija: 5MIINUST x Puuluup – (nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi

Najkompliciraniji naziv pjesme zasigurno imaju Estonci, nastupili su u crnim odijelima i tekstom izbezumili publiku u areni.

22.10 Predstavnik Belgije

Sljedeći svoju zemlju predstavlja Mustii s pjesmom Before The Party’s Over, predstavnik Belgije. Thomas Michel Mustin, poznatiji pod umjetničkim imenom Mustii, belgijski je glumac, pjevač i tekstopisac. Kao dio svoje karijere izdao je dva albuma 21st Century Boy i It’s Happening Now, koji su oba dospjeli među prvih deset belgijskih ljestvica albuma.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli RTBF (@rtbf)

22.06 Na pozornicu je izašla predstavnica Gruzije

Nutsa Buzaladze s pjesmom Firefighter predstavlja Gruziju, inače ona se proslavila na Američkom idolu. Na Eurosongu je izvela doslovno vatreni ples, oko nje je sijevao plamen dok je ona plesala egzotičan ples na podu.

22.02 Predstavnica San Marina izvela neobičan performans

Megara s pjesmom “11:11” napravila je ružičasto- crnu rapsodiju na pozornici, njezina odjevna kombinacija nije najveće iznenađenje ovog glazbenog natjecanja, iako je bila dosta provokativna.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Eurovision Song Contest (@eurovision)

21.57 Nebulossa iz Španjolske

Ovaj bračni par više se puta okušao u ovom glazbenom natjecanju, rekao je voditelj Duško Ćurlić. Neobičan par nastupio je s pjesmom Zorra, pjevačica je bila odjevena u crni kombinezon i laganim tonovima je razigrala publika, koja je iz sveg glasa pjevala stihove ritmične pjesme. Španjolsku ćemo gledati u subotu u finalu, ona je jedna od država koje imaju direktan prolaz u finale Eurosonga.

Foto: Instagram

Scena s Eurosonga razljutila Hrvate: ‘HRT uhljebi drmaju, utjeha mi je što ne plaćam pretplatu’

21.55 Dons predstavio Latviju s pjesmom Hollow

Dons je poznata latvijska pop/rock ikona i jedan od najnagrađivanijih umjetnika posljednjeg desetljeća u zemlji. Duhovna moćna balada Hollow raznježila je publiku u areni. Pjevač je nastupio plavoj odjevnoj kombinaciji i iza njega se nalazio veliki, žuti krug. Na kraju izvedbe Dons se umalo rasplakao…

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Eurovision Song Contest (@eurovision)

21.46 Armenija: Ladaniva – Jako

Nije moglo proći nezapaženo ime ovog sastava iz Armenije koji se predstavio s pjesmom “Jako”. Odradili su veseli nastup u narodnim opravicama.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Eurovision Song Contest (@eurovision)

21.41 Predstavnica Danske dočekana uz ovacije publike

Danska predstavnica Saba pjevala je pjesmu Sand. Ona je ove godine postala prva crna i queer žena koja je predstavljala Dansku na Eurosongu 2024. Saba je nastupila u velikoj haljini nalik na vjenčanicu i čim je stupila na pozornicu dobila je ovacije publike.

Foto: Instagram

21.37 Austrijanka napravila tehno tulum

Kaleen je nastupila u svjetlucavom bodyju, a uz sebe je imala četvero plesača u crnom. Pjevačica je državu predstavila pjesmom We Will Rave. Karie-Sophie Kreissl je inače profesionalno poznata kao Kaleen, austrijska je pjevačica, plesačica i koreografkinja.

Foto: Instagram

21.30 Francuz Slimane ostavio dušu na pozornici

Silmane je otpjevao pjesmu Mon amour, bio je sam na pozornici, bez plesača. Publiku je osvojio a cappella dijelom pjesme i dobio velike ovacije. Naime, radi se o trenutno jednoj od najvećih zvijezda u Francuskoj koji je pobijedio u petoj sezoni francuske inačice showa The Voice i koji je prodao preko 2 milijuna primjeraka albuma, osvojio je pet puta nagradu NRJ Music Award i ostvario preko 2 milijarde streamova na digitalnim glazbenim servisima.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli SLIMANE (@slimane)

21.25 Aiko s pjesmom Pedestal predstavlja Češku.

Alena Shirmanova-Kostebelova, poznata pod umjetničkim imenom Aiko, češka je pjevačica i tekstopisac ruskog podrijetla koja živi u Brightonu u Engleskoj. Predstavila je Češku s pjesmom “Pedestal”.

Švicarska prijetnja Baby Lasagni: Nemo je nastupio u haljini, predstavlja se kao ‘oni’

21.20 Nemo najveća prijetnja Baby Lasagni

Nemo Mettler, poznat pod nebinarnim imenom kao Nemo, švicarski je reper, pjevač i glazbenik koji svira violinu, klavir i bubnjeve. Nemo je efektnim nastupom i vrhunskim vokalnim sposobnostima predstavio Švicarsku s pjesmom “The Code”. Njegov neobičan nastup i energija podignuli su atmosferu u uzavreloj areni. Na sebi su nosili ružičastu suknju i čupavu bundu.

Foto: Instagram

21.16 Grkinja oduševila publiku

Marina Satti s pjesmom Zari predstavlja Grčku. Koreografijom je oduševila publiku u dvorani.

21.11 Besa raspametila arenu s pjesmom Titan

Albanka je klasičnom pop pjesmom osvojila srca publike u areni, pokazala je iznimne vokalne sposobnosti. Besa je nastupala s pokrivalom za glavu. Na nastupu je nosila dugu plavu haljinu s prorezima, a dubokim dekolteom je naglasila grudi.

21.10 Nastup Malte, Sarah Bonnici – Loop

Atraktivna brineta nastupila je u svjetlucavom trikou okružena četirima plesačima, a mnogi na društvenim mrežama su upravo komentirali njene zube. Njeni plesni pokreti podsjetili su Eurosong ekipu na atraktivan nastup prošlogodišnje švedske predstavnice Loreen. Njen akrobatski ples oduševio je publiku u areni, stoga se dalo zaključiti da je vatreno otvorila drugo polufinale ovogodišnjeg Eurosonga.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Eurovision Song Contest (@eurovision)

21.00 Voditeljice oduševile skečom

Publiku je oduševio unaprijed snimljen skeč voditeljica koje su otpjevale svoju verziju prošlogodišnje pobjedničke pjesme, Euphoria Šveđanke Loreen.

Autor:I.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.