Zoran Šprajc: ‘Uštedjelo bi mi dosta grčeva u želucu da sam u mladosti imao ovu knjižicu’

Autor: Tea Šojat

Marijana Perinić radi kao spisateljica, kolumnistica, voditeljica, komičarka, imitatorica, menadžerica i turistički vodič, zbog čega su je mediji proglasili najsvestranijom Hrvaticom, objavila je novu, petu knjigu “Sve što su mi prešutjeli o muškarcima i ženama“.

Poznata domaća lica, koja su imala priliku među prvima uživati u novoj knjizi poznate komičarke, otkrila su kako su knjigu doživjeli, a sudeći po komentarima, čini se da nas čeka još jedno sjajno ljetno štivo, koje možete naručiti na službenoj stranici www.marijanaperinic.com.

“Marijana Perinić definitivno je najduhovitija Dalmatinka u Zagrebu, a ovom je knjigom tu poziciju učvrstila. Njezine su priče prepune britka humora kojim na duhovit način uspijeva razotkriti svakodnevne nesporazume i izazove u muško-ženskim odnosima. Živopisnim i iskrenim opisima situacija autorica nas nasmijava, ali i potiče na razmišljanje. Njezini su likovi stvarni, a situacije prepoznatljive. Perinić također pokazuje duboko razumijevanje za obje strane u odnosu te na suptilan način nudi savjete i upute. Sposobnost da složene emocije i dinamiku odnosa prenese na papir na lagan i pristupačan način čini je izvanrednom spisateljicom. Marijana Perinić ne samo da nasmijava, već i educira, čineći svoje tekstove nezaboravnima i vrijednim čitanja”, istaknula je novinarka Tončica Čeljuska.

Big thnx to my beauty team for last night:
MAKE UP: Ditta Medić
HAIR: Fabula De Forma
OUTFIT: PERVOI

👄🍾❤️⚘️🪮👑👗👠💄

Ženska priča

Objavljuje Marijana PerinicČetvrtak, 6. lipnja 2024.




 

“Štivo koje nikako nije za svakoga, ali bi bilo jako dobro da ga svi pročitaju”

“Bilo bi mnogo bolje da je Marijana ovaj vodič za muškarce i žene i njihove odnose napisala prije 30 godina. Uštedjelo bi mi dosta vremena, truda i živaca i grčeva u želucu da sam u mladim danima imao ovu knjižicu s uputstvima za pristup ženskom spolu. I rodu. Ali, rode moj muški, morali smo se tada sami snalaziti i učiti na svojoj koži da žene nisu tambura nego harfa po čijim strunama valja nježno i oprezno prelaziti. Tako da će mladima danas s ovom kajdankom biti puno lakše zasvirati željenu melodiju nego što je to nekad bilo nama, a nama starijima dobro će doći da se podsjetimo kako bismo svojim suprugama i partnericama tu melodiju trebali možda malo češće svirati. I češće se zajedno smijati. A ova je knjiga upravo tome namijenjena”, komentirao je urednik i voditelj Zoran Šprajc.

“Sve što su mi prešutjeli o muškarcima i ženama“ je štivo koje nikako nije za svakoga, ali bi bilo jako dobro da ga svi pročitaju. Marijanina direktnost, zaluđenost, (ne)normalnost i slikovitost u opisima i pogledima iz ženskih i muških očiju mora vam izvući onaj iskreni dječji osmijeh. Nakon što se prestanete smijati, morat ćete se i ozbiljno preispitati!”, rekao je Davor Bilman, skener osobnosti i član žirija showa “Supertalent”.




Psihologinja i psihoterapeutkinja Maja Vučić je istaknula: Nevjerojatno je kako Marijana na jednostavan način objedinjuje sve životne mudrosti, koje imaju nedvojben terapeutski učinak, učeći oba spola kako su savršeni u svom ne savršenstvu, i da su upravo takvi-ogoljeni, ranjivi i svoji-drugoj strani najprivlačniji. Tek kada smo viđeni i prihvaćeni kakvi jesmo, osjećamo se voljenima, a to Marijana itekako dobro zna prenijeti svojim čitateljima. Ako nemate za terapiju, za početak svakako pročitajte ovu knjigu!”

Foto: Facebook

Humor i lekcija zvana život

Urednica knjige Tajana Obradović, istaknula je: “Nakon zamijećenih uspjeha u stand up comedy nastupima i imitaciji bivše predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović te četiri rasprodane knjige, Marijana Perinić, spisateljica, voditeljica i komičarka objavila je novu, petu knjigu, introspektivan, lako čitljiv i duhovit vodič kroz partnerske odnose Sve što su mi prešutjeli o muškarcima i ženama.”

“Kako naslov knjige sugerira, Marijana je pišući knjigu o muškarcima, ženama, vezama, prijateljstvima ali i o nama, Hrvatima pisala o vlastitim iskustvima, te o iskustvima svojih prijatelja, poznanika, kolega, roditelja, baka i djedova, o iskustvima generacija onih prije nas koja su utkana u nesvjesno tkivo partnerskih odnosa i prijateljstava koje stvaramo u vlastitim životima”, pojašnjava Obradović.

“Autorica u ovoj knjizi kolumni, modificiranih u svevremenske i više generacijske priče donosi ne samo svoj pogled na muško-ženske odnose, već i poglede iz „suprotnog tabora“, poglede muškaraca i žena na suprotan spol i partnerske odnose. Time mlađim generacijama nudi pitak i zabavan vodič za snalaženje u vječno nemirnom, bolnom i slatkom polju zavođenja, udvaranja, ljubljena i gubljenja, a onima svoje generacije ili starijima podsjetnik da odnose s partnerima i prijateljima treba njegovati i da kraj, dok ne dođe onaj vječni, ne znači baš nužno kraj”, nastavlja urednica knjige.

“Pisane izravno i duhovito, priče će podsjetiti žene da postoji samo jedan trenutak kada će biti dobre gotovo svima, ali da je taj trenutak baš onaj koji nikako ne treba čekati, muškarce na razliku između pravog frajera i papka, oba spola na kavalirštinu te razliku između uvažavanja tekovina feminizma naspram nedostatka bontona… Priče će čitatelja podsjetiti na važnost autentičnosti i samoprihvaćanja, motivirajući ga da živi vlastitu istinu, ali i da ovu knjigu drži nadohvat ruke za one loše ili nevoljke dane kada mu doza humora zatreba baš koliko i podsjećanje da upravo proživljava tek još jednu lekciju zvanu ljudskost ili život”, navodi Obradović.

Foto: Facebook/Ženska priča

“Nakon tri romana i zbirke kratkih priča sa stand up comedy nastupa, Marijana Perinić u knjizi Sve što su mi prešutjeli o muškarcima i ženama  piše o ženama i muškarcima, nepremostivim i premostivim razlikama među njima, o njihovim sličnostima, muško-ženskim prijateljstvima, o prekidima, poslu, ljubavi prema sebi, ljubavi prema navikama nas Hrvata, začinivši svaku cjelinu većom ili manjom mjericom duhovitosti, koja joj je donijela prepoznatljivost u medijima, rasprodane knjige i nastupe”, zaključila je autorica knjige.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.