Foto: Instagram

Pretvarao se da je Zagrepčanin na moru, pale provokacije: Lokalcima zasmetalo jedno pitanje

Autor: T.Š.

Dolaskom ljeta, Hrvati zamjenjuju asfalt mirisom mora, maslinama, soli i zvukovima valova pa tako rado odlaze na obalu Lijepe Naše kako bi „napunili baterije“. Svake godine, jedna tema se izdvaja kao omiljena među lokalcima s obale i Zagrepčanima, odnosno kako se  snalaze u svijetu morskih valova i pješčanih plaža.

Tema je to brojnih humorističnih objava koje kruže društvenim mrežama, a jedna objava mladog Riječanina, 28-godišnjeg tiktokera i nogometaša Pina Kovačevića, posebno se izdvojila iz mase. On je odglumio ”frenda iz Zagreba” koji je došao u posjetu “na more”, a njegov prikaz kako lokalci doživljavaju goste iz Zagreba mnoge je nasmijala.

U videu Kovačević glumi frenda koji ispituje i komentira: “Ej, buraz, od kud ti na plaži e? Kaj ima si se bacio? Kakva je voda, e? Jel pecate tu kaj, lovite ribu sorry? Kak uvijek kad ja dođem ono ružno vrijeme bude ono, kaj sam ja proklet ono?” Idem nam po kavu, pa, štaš pi? Macchiato, ma kaj je to buraz , budem na ja uz’o dve kave s mlijekom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Pino Kovačević (@pinopingvino)




“Kaj je ovo buraz?”

U jednom trenu nalazi se na plaži, u kojoj Zagrepčanin komentira: “Kaj je ovo buraz? Tu nema ležaljki i to, nema ni suncobrana, bude me skurilo ovo sunce. Jel’ imamo bar kauč za more ? Jel ovo pseća plaža?…” ispituje dalje nakon čega zaključuje kako ga noge bole od pijeska te želi otići na piće.

U komentarima su se odmah javili brojni pratitelji kojima je najveću pažnju privuklo pitanje: ‘Kakva je voda?’. Naime, na društvenim mrežama često se vode rasprave oko toga kako neki ljudi za more kažu voda, što posebno smeta nekim našim lokalcima s obale.

Britanac preselio u Hrvatsku, brzo je skužio kako stoje stvari: ‘Vidite ovo’




“Zagrepčani su posebna vrsta”, glasio je jedan od komentara koji je nasmijao mnoge, a javio se i jedan ‘Purger’ koji je samo komentirao kako je ponosan na tu činjenicu. “Ponosan kaj sam Purger”, poručio je ispod videa koji je samo na Instagramu ima više od 319 000 pregleda. Tamo Pina prati više od 30 tisuća korisnika.

Autor:T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.