Foto: Facebook/Screenshot

Ovu kuću u Hrvatskoj nitko ne želi kupiti: Našla se na jezivom crnom popisu 

Autor: T.Š.

Fenomen “ukletih” mjesta privlači znatiželjnike iz raznih dijelova svijeta, koji rado posjećuju takva ne bi li sami doživjeli susret s paranormalnim i iskušali vlastite granice suočavanja sa strahom, a na karti najjezivijih mjesta u Europi našla se i Hrvatska.

Popularna web stranica Stress Free Car Rental objavila je ranije listu najstrašnijih mjesta u Europi, a uz Dvorac Bran, Rumunjska , Triora, Italija , Pluckley, Engleska . Ochate, Španjolska, Roslin, Škotska i Tintern, Wales, našli su se Škrinjari u Hrvatskoj i to zbog jezive kuće koju nitko ne želi kupiti više od 20 godina. Malo naselje između Vrbovca i Bjelovara našlo se tako na visokom šestom mjestu zbog kuće za koju se navodi kako je izgrađena na nekadašnjem groblju.

Danas je ta jednokatnica obrasla u šipražje i jedva se vidi s oštrog zavoja državne ceste D28, a onoga tko joj se približi, odmah podilaze žmarci. Susjedi i mještani  je izbjegavaju u širokom luku, a noću ih navodno bude zvukovi dječjega plača, stravičnih krikova i zavijanja. Kažu da se u potkrovlju često pali žarulja koja se njiše premda u kući nema struje.

Foto: YouTube/Screenshot

Umjesto toplog doma zdanje koje izaziva jezu

Trebao je to biti topli dom koji je njemački gastarbajter Stipe Ćurić, uloživši svoju ušteđevinu, dao sagraditi za jednog od svojih sinova i njegovu obitelj. Međutim, zbog jeziva ozračja u kuću se nitko nikada nije uselio. Ćurićev je sin svojedobno rekao da će kuću pokloniti prvoj osobi koja u njoj uspije prespavati do zore.

Susjed Štef ispričao je novinarima kako su jedan mladić, njegova djevojka i njihov prijatelj prenoćili u kući 31. kolovoza 2002. kako bi se uvjerili u sve te priče. Poslije su mu ispričali kako su tijekom noći čuli samo nekoliko čudnih zvukova za koje su vjerovali da su ih proizvele životinje. No, točno godinu dana poslije, 31. kolovoza 2003., isti taj mladić i djevojka automobilom su sletjeli u kanal u blizini kuće i poginuli.

Više je urbanih legendi o uzroku ukletosti. Prva kaže da je Ćurićeva kći nestala iz dvorišta jednog sunčanog dana dok se kuća još gradila. Danima su je tražili i na koncu našli utopljenu u obližnjem zdencu. Njezino dozivanje i jecanje otad opsjeda kuću i zdenac. Druga pak legenda kaže da je u temeljima kuće zazidana brutalno ubijena djevojka, a treća da je kuća sagrađena na prastarom groblju. Postoji i četvrta po kojoj kuću opsjedaju duše poginulih na kobnom zavoju državne ceste koji se nalazi u neposrednoj blizini kuće.

Foto: Facebook/Screenshot

Ukleta kuća u Škrinjarima danas je označena crnim križem iznad vrata i zakrivena bujnim raslinjem a novinari portala ePodravina ovako su opisali svoj pohod ukletoj kući u travnju 2019. godine: “Samo probijanje do dvorišta kuće bilo je jednako strašno kao i pogled prema njoj. Sve je zaraslo granjem i trnjem koje kao da čuva tajnu i ne želi da netko uđe unutra. Do vrata se nismo uspjeli probiti, pa smo u kuću ušli kroz prozor. U prizemlju su tri sobe i kupaonica u kojoj je ostala samo kada. Zidovi su pošarani potpisima ljudi koji su ušli u kuću. Podovi su prepuni stakla, razbijenih flaša i opušaka cigareta. Izgleda da je kuća okupljalište mladim ljudima željnima zabave, ili pak tamo dolaze iz znatiželje, očekujući nešto paranormalno”, naveli su i opisali kako su pronašli kostur životinje.




Mračne tajne ukletih kuća u Hrvatskoj: Ubijaju vlasnike, a tko u njima provede noć završi u ludnici

“Na katu ima isto nekoliko prostorija prekrivenih staklom i bocama, a u jednoj stražnjoj prostoriji nalazi se i kostur uginule ovce. Prvo smo pomislili da se radi o kosturu psa, ali nešto mi nije dalo mira i provjerila sam s lokalnim veterinarom. Definitivno se radi o kosturu ovce. Sad se postavlja pitanje kako je ta ovca došla na prvi kat kuće? U potkrovlju se nalazi veliki križ na zidu i veliki tavanski prostor koji je možda nekada bio predviđen za stanovanje, ali nikada nije završen. S obzirom na to da na kući nigdje nema prozora ni vrata, kroz kuću fijuče vjetar koji zvuči pomalo jezivo i tjera strah u kosti”, opisali su novinari.




Autor:T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.