Časopis ‘Time’ odabrao 8 kandidata za Osobu godine – među njima Vladimir Putin i Taylor Swift!

Autor: s. nujić

Izabrali su kandidate za koje vjeruju da su imali najveći utjecaj u medijima protekle godine.

Časopis “Time” suzio je listu kandidata za svoj Izbor osobe godine.

Ovogodišnji mogući dobitnici su Appleov direktor Tim Cook, osnivač Alibaba Jack Ma, povjerenik NFL-a Roger Goodell, ruski predsjednik Vladimir Putin, Irački kurdski predsjednik Massoud Barzani i pjevačica Taylor Swift. Popis uključuje i skupine pojedinaca, poput medicinskog osoblja koje se borilo protiv ebole i prosvjednika u Fergusonu.

Urednica časopisa “Time” Nancy Gibbs otkrila je osam finalista na “Today” showu.

Izabrali su kandidate za koje vjeruju da su imali najveći utjecaj u medijima protekle godine. Prosvjednici u Fergusonu našli su se na popisu zato što su “pokrenuli nove polemike o rasnim odnosima i pravosuđu u ovoj zemlji”, rekla je Gibbs.

Dok su neki doveli u pitanje uključivanje Taylor Swift na ovaj popis, Gibbs smatra da je ova pop zvijezda protekle godine utjecala na poslovni svijet nakon što je odlučila svu svoju glazbu povući s servisa Spotify.

Pobjednika biraju urednici magazina, a čitatelji još uvijek mogu dati svoj glas na njihovoj internet stranici. Prethodni dobitnici bili su papa Franjo, predsjednik Barack Obama i Mark Zuckerberg.

Osoba godine bit će proglašena u srijedu.




Autor:s. nujić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.