Foto: HRT

Vlahov zbog Vatrenih u Studio 4 pozvao posebnog gosta: ‘Uvijek kada dođete dobro prođemo’

Autor: T.Š.

Treba dati apsolutnu podršku reprezentaciji, izborniku Daliću i stručnom stožeru, rekao je Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar u emisiji “Studio 4” kod Petra Vlahova uputio je podršku reprezentaciji, izborniku Zlatku Daliću i stručnom stožeru uoči utakmice Hrvatske protiv Italije. Vlahov je županu Kolaru naglasio: “Nisam vas slučajno zvao, uvijek kada dođete u emisiju, dobro prođemo”.

“Nisam išao na Europsko prvenstvo, imam Skupštinu u srijedu i odbore danas, ali bit ću uz televizor s navijačkim rekvizitima. Očekujemo da ćemo proigrati i pobijediti. Treba dati apsolutnu podršku reprezentaciji, izborniku Zlatku Daliću i stručnom stožeru. Koliko su nam ti donijeli sreće, pozitivne energije i promocije u svijetu – moramo priznati da ne razumijem neke novinske natpise i priče koje su vezane za reprezentaciju”, rekao je Kolarić i naglasio kako je “ovo je pozitivna priča i da baš danas izgubimo 3-0 od Italije”.

“Da se mene pita, 100 tisuća ljudi bi dočekalo dečke na aerodromu, ali to (op. a. poraz) se neće dogoditi”, ustvrdio je župan i komentirao kako to da nas, naizgled, samo nogomet ujedinjuje kao naciju. “Nogomet je najvažnija sporedna stvar na svijetu i najpopularniji sport, ne samo u Hrvatskog, nego i u većem dijelu svijeta. Na neki način se najlakše možete identificirati s time – pogotovo kad imate uspjeha”, zaključio je.

Foto: HRT

“BBB, Torcida i Armada zajedno za Hrvatsku”

“Pojavila se ova Modrićeva generacija koji su osvojili drugo i treće mjesto na Svjetskom prvenstvu. To je jedan kontinuitet koji nemaju puno jače sportske zemlje od Hrvatske, s puno dužom tradicijom i više novca koje se ulaže u nogomet, infrastrukturu i nogometne škole. Mi smo jedna vrsta fenomena”, smatra Kolarić i naglašava: “Kada gledate kako se navija u svim dijelovima Hrvatske, kako je predivan osjećaj da BBB, Torcida i Armada zajedno navijaju za Hrvatsku, da to jedinstvo ne možemo zadržati svih 365 dana u godini”.

Govoreći o tome da unatoč tome što smo uspješna sportska nacija i dalje imamo visoku stopu pretilih i mladih koji se ne bave sportom, Kolar je naglasio kako se treba krenuti od obrazovnog sistema.

Vatreni istrčavaju na teren, a Srbi u navijačkom zanosu: ‘Kao da igra Srbija, cijela zemlja čeka’




“Mislim da tu ima više stvari o kojima treba razgovarati. Činjenica je, sjećate se pobjede Ivaniševića 2001., sjetite se Ivice i Janice Kostelića, rukometaša i vaterpolista kada su postali olimpijski pobjednici i svjetski prvaci. Bilo je puno uspjeha. S druge strane, to je pitanje obrazovnog sustava. Gdje mi imamo bazen da otkrivamo talente? U SAD-u je to vrlo jasno. Kod nas je to djelomično dijaspora”, rekao je i naglasio kako je “infrastruktura totalno zapuštena te da je totalna sramota što nemamo nacionali kamp i nacionalni stadion”.




Autor:T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.