Foto: YouTube/RTS

Vedrana Rudan: ‘Rizik da ćeš nakon 30 godina ostati bez muža penje se na zastrašujućih 70 posto’

Autor: T.Š.

Dolaskom ljeta, kreću vječne priče o neumoljivim vrućinama – kao da je sunce odlučilo prirediti osobni tropski doček. Svi odjednom postanu stručnjaci za zaštitu od sunca, prebrojavaju SPF faktore kao da su na bojnom polju. No, usred te borbe, mnogi unatoč svemu jedva čekaju trenutak kad će uskočiti u svoje kupaće kostime, pokazati svijetu svoje blijedo tijelo i hrabro uroniti u osvježavajuće modro jadransko more kao pravi morski ratnici spremni na sve.

Prije toga, posebno kada su u pitanju žene, potrebno je učiniti i određene pripreme, a prije točno 20 godina opisala ih je spisateljica Vedrana Rudan u jednoj od svojih kolumni naziva ‘Ljeto‘, rugajući se stereotipima ljepote i samosvjesno prihvaćajući svoje nedostatke, slaveći prije svega autentičnost i žensku snagu, a malo smijeha prije bolnih priprema nije na odmet.

“Gotovo je. Najavljuju vrućine. Ovaj vikend planiram odlazak na plažu. Imam vezu u salonu \”Best Head\” pa nisam u panici. Zapustila sam se jer sunce nikako da svane. Nije da jednom tjedno ne brijem noge i pazuha, nokti su mi ljubičaste kandže. Sve je to ipak zimski đir. Zrela sam za generalku. Srećom, čupaju na rate. Što me čeka? Čeka me ono što i vas”, započela je Rudan.

Ljeto

“U meni čuči djevica, učinila sam što moram”

“Pedikura. Uvalit ću stopala u posudu punu pjene i moliti boga da u njoj ne partijaju gljivice, da mi cura koja će mi rezati kožicu oko noktiju ne uvali skalpel u prst, da odaberem pravu boju noktiju. Ljubičastu? Nježnoružičastu? Jarkocrvenu? Prozirnu? Nije lako odlučiti jer svaka od boja šalje drugačiju poruku. Ljubičasta? Opakija sam nego misliš. Nježnoružičasta? U meni čuči djevica. Muškarci su ludi za djevicama i kad one imaju preko šezdeset. Jarkocrvena? Pogledaj mi nokte, bejbi! Njima ću ti razderati kožu na leđima, derat ćeš se poput svinje dok trči dvorištem sa nožem u vratu. Mnogi muškarci vole žene koje imaju snažnu osobnost. Prozirna? Ljudi, evo, učinila sam što moram”, piše Rudan.

“Depilacija je za mene uvijek neka vrsta Desanta na Drvar. Operaciju planiram dugo i u dubokoj tajnosti. Tu su i dvojbe. Za koju se odlučiti? Kod klasične smjesa se maže u smjeru rasta dlaka a dlake se čupaju suprotno od smjera rasta. Egipatska smjesa se maže suprotno od smjera rasta a dlake se čupaju u smjeru rasta. Razlika je drastična.
A što s preponama? Postoji operacija \”prepone\”, čupa se samo ono što viri iz bikini gaćica. \”Brazilijana\” te nakon paklenih muka pretvara u curicu. Sva si glatka. Ni na guzici ti ne smije biti ništa osim ostatka šećera ako se odlučiš za \”egipatsku\”. Ta ima neku vezu sa šećerom ali kemija mi nikad nije bila jača strana pa ne bih ulazila u detalje”, piše Rudan.




“Svaka normalna žena će urediti i nausnicu, Vuk Karadžić look davno je izašao iz mode. Koliko će me koštati iskakanje iz divljakinje u civiliziranu žensku? Imam popust pa ću platiti samo nekih sedamsto kuna, bilo bi jeftinije da se nisam odlučila za šećer i Egipat,” ističe.

Foto: Screenshot/YouTube

Opsjednutost dlakama

“Zašto sam opsjednuta dlakama? Koje kretensko pitanje. Ne pratite statistike. Ako te prekrivaju dlake rizik da ćeš nakon trideset godina braka ostati bez muža penje se na zastrašujućih 70%. Naravno da to nije sve. Od žena koje danas traže rastavu bezdlako je čak je 90,2%. Višak dlaka jednako manjak samopouzdanja i obrnuto”, šaljivo piše Rudan.

“Prelomila sam. Nokti na nogama bit će mi žarkocrvenoružičasti jer u meni čuči i kurva i djevica. Je*e me jedino što imam problema sa kukovima pa i ljeti i zimi nosim ortopedske cipele. Nema veze! Onaj tko mi ih skine znat će s kim ima posla. Jedva se krećem, jedva dišem ali sa ponosom javljam, ja sam i na pragu sedamdesete samo žena u kojoj žena umire posljednja”, zaključuje tekst spisateljica, a mnogi su isti u komentarima pohvalili riječima poput “Smijem se do suza” i “Bravo Vedrana, ostala si uvijek ista”.




Vedrana Rudan o Vatrenima: ‘Dečki koji znaju sa lopticama znaju i sa loptom’

Podsjetimo, spisateljica je prestala objavljivati tekstove na svom blogu nakon što je doznala za tešku dijagnozu. Posvetila se borbi s rakom te je trenutno na liječenju, a podrška koju je dobila od čitatelja posebno ju je obradovala.

Autor:T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.