Foto: Instagram, YouTube

‘UŽASAVAJUĆI OSJEĆAJ PRAZNINE…’ Na 61. rođendan pokojne dive Ene Begović, shrvana sestra Mia dirnula emotivnim riječima

Autor: Š. P.

Tragično preminula glumačka diva Ena Begović danas bi slavila 61. rođendan. Tim povodom, na društvenim mrežama prisjetila je se njezina sestra Mia Begović, objavivši nekoliko riječi uz fotografiju njezina nadgrobnog spomenika.

“08.07.1960. Užasavajući osjećaji praznine i nedostajanja lome krhki privid prisutnosti… Umjesto rođendanskih svijeća, palim ti lampione svjetla u vječnosti… Grlim te dušom ljubavi”, napisala je Mia Begović na Facebooku.

Podsjetimo, Ena Begović je smrtno stradala u prometnoj nesreći na otoku Braču 16. kolovoza 2000. godine, na putu iz Supetra u Splisku. Do nesreće je došlo kada je auto marke Grand Cherokee sletio s ceste i prevrnuo se. Glumica je odmah gliserom prevezena u Kliničku bolnicu Split, gdje je konstatirana njezina smrt.

Njezina kći Lana, koja je s njom bila u autu, ali srećom nije bila ozbiljnije ozlijeđena, tada je imala tek nekoliko mjeseci.

U bogatoj dvadesetogodišnjoj karijeri Ena Begović odigrala je brojne fatalne, poznate i legendarne filmske, televizijske i kazališne uloge. Dobitnica je niza nagrada i priznanja, među kojima i Zlatne arene pulskog festivala. “Glembajevi”, “Treća žena”, “Pad Italije” i “Četverored” samo su neki od poznatih filmova u kojima je ostavrila zapažene uloge.




O posebnom odnosu sa starijom sestrom Enom, Mia je progovorila u više navrata – pa i u svojoj monodrami “Sve što sam prešutjela”.

Misli mi se transportiraju kada pričam s njome, kao da ih teleportiram, citat je iz monodrame. Ena je i danas toliko sastavni dio mog života, ne da komuniciram s njome, već razmišljam neprestano o njoj, točno znajući što bi mi rekla o svemu što me okružuje”, rekla je Mia Begović za Jutarnji list.

 




View this post on Instagram

 

A post shared by Mia Begović (@begovicmia)

Autor:Š. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.