Foto: HRT/Screenshot

Nižu se reakcije na HRT-ovo pojačanje: ‘Uboli su bolje nego Dalić s taktičkim postavkama’

Autor: T.Š.

Pažnju gledatelja i navijača izazvalo je HRT-ovo pojačanje za vrijeme Eura – prvi put u povijesti na HRT-u žena analizira nogomet. Riječ je o 36-godišnjoj Tihani Nemčić, doktorici nogometa i profesorici na Kineziološkom fakultetu.

Bivša je reprezentativka, izbornica futsal reprezentacije te velika zaljubljenica u nogomet žena, kojoj je pripala čast na HRT-u analizirati nogomet, što je do sada bilo ‘rezervirano’ za muškarce, pratila je u studiju HRT-a posljednji dan osmine finala Europskog prvenstva.

Do sada su sastav stručnih komentatora i analitičara činili Anton Samovojska, Tomislav Ivković, Mario Cvitanović, Vedran Ješe, Robert Matteoni, ranije i Mario Carević te Joško Jeličić.

Screenshot/YouTube

“Nemoguće je izbjeći emocije, ali s obzirom na posao i na fakultet, sa studentima uvijek pokušavam što objektivnije analizirati utakmice, tako da se trudim da sam uvijek u nekakvom izoliranom okruženju, da nije navijački dio, pa da onda mogu vidjeti što se u stvari dogodilo i na kraju analizirati s drugima”, rekla je Nemčić Bojić u emisiji.

Nemčić je bila glavna trenerica muške momčadi NK Trnje, uz Danijela Pranjića. Njezin prvi klub bili su njezini Križevci, zatim i ŽNK Dinamo. Uslijedili su nastupi za žensku U19 i A nacionalnu vrstu. Bila je izbornica ženskih reprezentacija do 15 i 17 godina te pomoćna trenerica U19 reprezentacije. Profesionalnu karijeru u futsalu ostvarila je igrajući u talijanskoj Serie A.

Završila je edukaciju na Nogometnoj akademiji Hrvatskog nogometnog saveza za nogometnog trenera s licencom Uefa Pro, a nosi i titulu doktorice znanosti u području kineziologije sporta. Specijalizirala se u istraživanjima vezanima uz tehničko-taktički segment nogometa i futsala.

Joško Jeličić odustao od komentiranja Eura na HRT-u, objasnio je i razlog




Gledatelji su, sudeći po ekranima, oduševljeni ovim studijskim osvježenjem. ” Zamjena za Jeličića. Uboli su bolje nego Dalić sa taktičkim postavkama”, “Doktorica, odlično. Jer nogomet nam je ozbiljno bolestan”, “Dakle, nakon kaj ženska obavi analizu Ješe i Cvita nemaju više kaj za dodati”, neki su od komentara.




Autor:T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.