FOTO: Guliver/AP Photo/Martin Meissner

Totalni preokret dan prije finala: EBU odlučio da za ovu zemlju nema mjesta na generalnoj probi

Autor: G.B.

Istraga o incidentu s nizozemskim izvođačem na ovogodišnjem Eurosongu još je uvijek u tijeku. Vode se razgovori između EBU-a i AVROTROS-a, nizozemskog emitera, a dok istraga traje, EBU je odlučio da Joost Klein neće nastupiti tijekom generalne probe natjecanja o kojem glasa žiri u 37 zemalja sudionica.

Umjesto toga koristit će se njegov nastup iz drugog polufinala. Podsjetimo, nizozemski predstavnik na prethodnoj se probi nije pojavio.

Nije poznato što se dogodilo, no postoje spekulacije da nizozemski predstavnik bojkotira nastup zbog Izraela, kao i one da će biti diskvalificiran zbog neprimjerenog ponašanja na presici u četvrtak.

FOTO: Guliver/AP Photo/Martin Meissner

Došlo i do fizičkog obračuna?

Podsjetimo, Nizozemac je sjedio pored Izraelke te je cijelo vrijeme skrivao glavu ispod nizozemske zastave, na strani lica koja je gledala prema Eden.

Kada je ona krenula odgovarati na pitanja, Joost se u potpunosti pokrio preko glave. Onda je Eden jedan novinar upitao smatra li da je sa sobom donijela rizik i opasnost za druge natjecatelje, na što joj je voditelj rekao da ne mora odgovoriti. Joost je na to rekao: ”Zašto ne?”.

Lasagna piše povijest: Niti jednom hrvatskom izvođaču u povijesti ovo nije pošlo za rukom




Osim toga, priča se i kako je netom prije njegove probe došlo do fizičkog obračuna. Nagađa se da se Nizozemac potukao s nekim iz izraelske delegacije. Nizozemac bi se trebao obratiti novinarima na najavljenoj presici.

Autor:G.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.