Foto: Lana Slivar Dominic / HINA / POOL / CROPIX

Tko je tajanstvena supruga Andreja Plenkovića? Premijera je upoznala na posebnom mjestu

Autor: I.D.

Prošli je tjedan doista bio lijep za premijera Republike Hrvatske – Andreja Plenkovića, čiji je inače stariji sin Mario primio sakrament Prve pričesti u župi svetog Blaža. Predsjednik Vlade pohvalio se na društvenim mrežama velikim danom svog sina Marija. “Danas je naš Mario primio sakrament Prve pričesti u župi sv. Blaža. Ponosni roditelji Ana i Andrej, sestra Mila i brat Ivan” napisao je uz fotografiju iz crkve koju je objavio na društvenoj mreži Instagram.

Prošli tjedan će ostati upamćen i po tome što je Andrej Plenković po treći put službeno postao premijer. Nakon desetosatnog zasjedanja u Saboru, izglasano je povjerenje njegovoj Vladi s podrškom 79 zastupnika. Tom prilikom javnost je imala priliku vidjeti njegovu suprugu, samozatajnu Anu Maslać Plenković, što je odmah privuklo veliku pozornost.

Andrej i Ana su u braku deset godina i imaju troje djece: Marija, Milu i Ivana. Ana Plenković se rijetko pojavljuje u javnosti; zadnji put je viđena 2019. godine kada je u zagrebačkoj zračnoj luci dočekala kineskog premijera Li Keqianga i njegovu suprugu Cheng Hong tijekom njihovog službenog posjeta Hrvatskoj.

Foto: Lana Slivar Dominic / HINA / POOL / CROPIX

Rodom iz Dubrovnika i s hercegovačkim korijenima

Inače, hrvatski premijer je devet i pol godina stariji od svoje supruge, a vjenčali su se u listopadu 2014. godine. Upoznali su se u Saboru, gdje je Ana radila kao šefica Službe za pravne i ljudske poslove, dok je Plenković tada bio zastupnik HDZ-a. Ana Maslać-Plenković, pravnica po struci, poznata je po svom incognito statusu koji je zadržala još od prijevremenih parlamentarnih izbora 2016. godine, tijekom kojih se nije pojavljivala u HDZ-ovoj kampanji. Par Maslać-Plenković uvijek je uspješno odvajao svoj privatni život od poslovnog.

Rodom iz Dubrovnika i s hercegovačkim korijenima, Ana je osvojila devet godina starijeg Andreja Plenkovića na radnom mjestu u Saboru 2007. godine. Prijatelji je opisuju kao praktičnu vjernicu, iznimno vezanu za Crkvu i tradicionalne običaje. Iako samozatajna, u Saboru je bila poznata kao kvalitetan kadar.

Sudbonosno “da” izrekla je Andreju u listopadu 2014. godine u svom rodnom gradu, uz prisustvo samo kumova. Dva mjeseca nakon vjenčanja, na Anin 35. rođendan, 19. prosinca, rodio im se sin Mario, koji je dobio ime po Plenkovićevu ocu, profesoru komunikologije. U veljači 2017. godine, u Petrovoj bolnici, rodila se njihova kći Mila, čime je Andrej Plenković postao prvi hrvatski premijer koji je tijekom mandata postao otac.

Domaći glumci se sjatili na grob neprežaljenog kolege: Rijetko tko bi danas odao ovakvu počast




Tijekom Plenkovićeva angažmana u Europskom parlamentu živjeli su na dvije adrese jer je on od ponedjeljka do četvrtka boravio u Bruxellesu, a vikende provodio u Zagrebu. Iako se vješto skriva od očiju javnosti, kada se lijepa Dubrovkinja pojavi, mnogi se dive njezinu istančanom odjevnom ukusu.

Premijerova supruga, Ana Maslać Plenković, vrlo savjesno i dobro bira odmjeren stil koji uvijek odgovara prigodi i ulozi koju ima kao supruga Andreja Plenkovića. Tako je prilikom posjeta kineskog premijera Lia Keqianga i njegove supruge Cheng Hong Hrvatskoj, Ana odabrala dizajn hrvatskih kreatora iz modne kuće Nebo.




Autor:I.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.