Foto. Pixabay/ilovetattoos

Srbinu se svi rugaju zbog tetovaže na ruci: Ova pravopisna greška ozbiljno bode oči

Autor: F. P.

Ukrašavanje tijela tetovažama jedna je od popularnijih aktivnosti, posebice među novijom generacijom. Dok neki na sebi nose svoje ljubimce, imena djece ili važne datume, drugi se okreću glazbi i stihovima koji su ih se na jedan ili drugi način dojmili.

Isti potez napravio je jedan mladić iz Srbije, koji je odlučio odati počast sastavu Riblja Čorba. Samo po sebi to ne bilo nimalo neobično, no umjetniku koji je izradio ovu tetovažu potkrala se jedna greška koja se brzinom munje proširila mrežama i izazvala brojne kritike.

Radi se o stihovima iz pjesme ‘Pogledaj dom svoj, anđele’, koji su istetovirani u nepotpunom obliku. Korisnicima platforme X za oko je odmah zapela pravopisna greška u riječi ‘anđeo’ – u njoj se našlo slovo ‘j’ koje tamo, naravno, ne pripada, te se riječ pretvorila u ‘anđjeo’.

Foto: Screenshot/X

Nedostaju riječi koje daju puni smisao

Uza sve to, mnogi nisu mogli zanemariti niti već spomenut nepotpuni oblik. “Budi moj anđjeo osvete, neka na svojoj koži osjete”, stoji na ruci nesretnog Srbina, a puni smisao dobiva se tek uz riječi ‘što znači bijeda, strah i bol’, koji ovome mladiću izgleda nisu stali na podlakticu.

Fotografija ove tetovaže odjeknula je medijima te izazvala pravu lavinu reakcija, posebno među ‘iksovcima’. Ono što je zanimljivo jest da je gotovo svaki komentar napisan uz podsmijeh ili izrugivanje, te da je iznimno teško naći nekoga kome se ovaj trajni ukras svidio.

Nakon čitanja zavjeta Filip otkrio što osjeća prema Tamari: ‘Ne sramim se toga’




“Zamisli da se obilježiš za cijeli život sa niskobudžetnom tetovažom ove pjesme… Ako ćeš se već upropastiti – idi sa Beatlesima, Stonesima, Maidenom”, “Da razumije išta, ne bi na sebe stavio Borine stihove”, pisali su jedni pratitelji, osrvćući se na dio koji nedostaje.

“Mene zanima kako mu nije bilo čudno dok je gledao anđjela”, “Živo me interesira kako izgleda osoba koja je stavila ovaj zločin na ruku”, komentirali su drugi upadljivu grešku. Naravno da postoje načini ispravka ili čak uklanjanja tetovaže, za kojima će se ovaj mladić možda i povesti.




Autor:F. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.