Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX

Svjetska zvijezda šetala Zagrebom, a nitko ga nije prepoznao: ‘Uživaj, Hrvatska je prekrasna’

Autor: M.P.

U srijedu bio je zadnji, treći dan INmusica na zagrebačkom Jarunu. Na glavnoj pozornici su festival zatvorili dugo očekivani Smashing Pumpkins, kojima je ovo prva svirka u Hrvatskoj u njihovoj karijeri koja traje više od 30 godina. Iako su mediji pisali o nastupu holivudskog glumca Keanua Reevesa i njegovog benda Dogstar, zabilježivši njegovo ležerno ponašanje u Zagrebu, mnogi nisu primijetili da je još jedna zvijezda šetala Hrvatskom metropolom, a nitko ga nije primijetio.

Billy Corgan, frontmen Smashing Pumpkinsa na Instagramu je objavio svoje fotografije sa zagrebačkog Gornjeg grada. “Pozdrav, Hrvatska”, napisao je kratko, a u komentarima mu odgovaraju da uživa jer su čuli da je Hrvatska prekrasna. Zanimljivo, tijekom njihovog koncerta gitarist James Iha otkrio je da je dan prije iskoristio za šetnju Zagrebom te publici poručio da je ovdje uistinu predivno. No, Corgan nije izustio ni riječi.

On je inače u svjetskim glazbenim krugovima poznat kao kontroverzan lik, koji je tijekom svoje karijere nerijetko ulazio u verbalne sukobe s brojnim svjetskim glazbenim zvijezdama.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli William Patrick Corgan (@billycorgan)




Smashing Pumpkins: Glas generacije X i jedan od najvećih bendova devedesetih

Smashing Pumpkins je alternativni rock band iz Chicaga. 1988. godine osnovali su ga frontmen i gitarist Billy Corgan, basistica D’arcy Wretzky, gitarist James Iha, i bubnjar Jimmy Chamberlin. Bend je tijekom godina prošao nekoliko izmjena u sastavu, a od originalne postave danas nedostaje jedino basistica D’arcy koja se žestoko posvađala s Corganom.

Njihov prvi album ‘Gish’, izdan 1991. godine, postao je underground hit. Drugi album ‘Siamese Dream’ izdan 1993. godine samo je potvrdio njihov glazbeni status te je proglašen jedan od najboljih albuma tog žanra. ‘Mellon Collie and Infinite Sadness’, izdan 1995. godine, kritičari su dizali u nebesa. Tijekom devedesetih prodali su 30 milijuna albuma diljem svijeta.

Od 2000. godine dolazi do svađa i sukoba unutar benda, potaknutih kreativnim razilaženjima i problemima s konzumacijom droga. Bubnjar Chamberlin i gitarist Iha službeno su se vratili u bend 2018. godine te su izdali nekoliko albuma. Danas ih opisuju kao glas generacije X i jednim od najboljih bendova devedesetih, koji stoje uz bok Nirvani, Pearl Jamu, Soundgardenu i brojnim drugima.




Srbi ga dočekali s pečenjem, a on je vegan: Cure detalji boravka Keanua Reevesa u Kragujevcu

Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.