Foto: Katarina Ružić

Svi primijetili zgodan detalj u novom spotu Baby Lasagne: ‘Neki bi ubili za tako nešto’

Autor: M.T.

Na valu najave velike europske turneje “Meow Back” zakazane za proljeće 2025. koja će obuhvatiti sveukupno 26 nastupa u 20 zemalja, Baby Lasagna vratio se s novom pjesmom kojom otkriva jednu sasvim novu i neočekivanu dimenziju u svom zvuku: hrvatska eurovizijska senzacija otkriva “and I”, razigrani singl koji je od danas, 28. lipnja, dostupan na svim glazbenim streaming platformama!

Pjesma “and I” koja se jučer mogla čuti već u eteru radia bravo!. Pjesma je objavljena i na Youtubeu, međutim svi su željno iščekivali popratni video spot, koji je nadahnut retro estetikom pedesetih koja savršeno upotpunjava vrckasti duh pjesme. Sve zasluge za video spot idu njegovoj zaručnici Elizabeti Ružić, koja mu je u cijeloj karijeri najveća podrška.

Elizabeta Ružič, talentirana je umjetnica koja se bavi video produkcijom i art fotografijom, a njen angažman u spotu nije ostao nepirmjetan. “Koliki si sretnik što imaš Elizabetu, toliko je lijepa i savršena, i koliko ona čini sve ovo, neki bi ubili za tako nešto, čuvaj je.”, “Savršeno Marko svaka ti čast ,vrijedilo je čekati ovu divotu”, “Elizabeta je prava umjetnica. Fantastično, želim ti svako dobro ovog svijeta jer ništa manje ne zaslužuješ, i naravno podrša i ljubav iz Srbije, sada jedva čekanje Exita”, neki su od komentara vezanih uz Elizabetu.

Foto: Elizabeta Ružuć

‘Veliki ljetni hit’

Pjesma s video spotom objavljena je danas oko 12 sati na Youtubeu, gdje je u samo deset minuta nakon objavljivanja video dobio gotovo 400 komentara i nekoliko tisuća pregleda. Reakcije obožavatelja su i vise nego pozitivne, te se po komentarima može vidjeti koliku popularnost ima ovaj pjevač. Osim domaće publike, Marko je poznat i širokoj javnosti.

“Nisam Baba Vanga ali predviđam da će ovo biti ljetni hit. Album će biti bomba”, “Bit će milijun pregleda u prvih 24h od objave, a možda i prije”, “Koliko ti imaš energije i duha u svakoj pjesmi koju si do sada pjevao, svaka ti čast to nema svatko, pjesma je hit a spot da ne pričam”, “Ovo fućkanje je toliko zarazno dobro da će vjerojatno biti znak raspoznavanja među Baby Lasagna ptičicama (njegovim obožavateljicama) ovog ljeta.”, neki su od komentara ispod spota.

Dražesna ljubavna pjesma može se opisati kao glazbeni lonac pun iznenađenja; prožeta je teatralnim momentima, promjenama u tempu, a ne nedostaje ni maštovitih referenci na talijansku kuhinju. Baby Lasagna servirao nam je pravu glazbenu poslasticu koja zvukom jasno odskače od njegovih dosadašnjih izdanja.

Foto: Katarina Ružić

‘Kaotični miks žanrova’

“Pjesmu “and I” zamišljam kao veliki trenutak u vlastitoj karijeri baš zbog toga što je to prva pjesma koju ovaj put publika iščekuje”, izjavio je glazbenik pred izlazak singla. “Od samog početka sam najavljivao album kao kaotični miks žanrova, te pjesma “and I” jasno prkosi dosadašnjim izdanjima. Uzbuđen sam čuti što će publika reći na “novo lice lazanje”. Neću se truditi opisivati pjesmu, njezin glazbeni smjer ni značenje njezinog teksta – to prepuštam slušateljima.”




Uz više od 50 milijuna sveukupnih streamova pjesme “Rim Tim Tagi Dim” koja je dobila najviše glasova publike na ovogodišnjoj Euroviziji u Malmöu, drugoplasirani na natjecanju Baby Lasagna u posljednje vrijeme broji čak 4 milijuna slušatelja mjesečno na streaming platformama, a pozornost koju je pred izlazak dobivala pjesma “and I” ukazuje na to da se apetit za glazbom Baby Lasagne samo povećava.

Hrvati konačno došli na svoje: Baby Lasagna objavio novi spot, pogledajte ga




Glazbeni projekt Baby Lasagna, iza kojeg stoji mladi glazbenik Marko Purišić iz Umaga, nastao je iz potrebe tekstopisca i glazbenika da umjesto prema uputama naručitelja stvara glazbu po vlastitom ukusu. Marko svoje dugogodišnje stvaralačko iskustvo koristi za poigravanje različitim žanrovima, a njegov opušteni pristup glazbi ogleda se u humoru i ležernosti tekstova koji su u skladu s njegovima iskustvima i pogledu na svijet. “Oduvijek sam želio eksperimentirati u glazbi i raditi na projektima izvan okvira žanrova”, poručuje glazbenik u usponu koji u ovom trenutku radi na debitantskom albumu kojeg cijeli svijet jedva čeka.

Autor:M.T.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.