Foto: TikTok

Svećenik pomoću trešanja komentirao oskudno odijevanje: ‘Kad ih svi mogu imati, cijena pada’

Autor: T.Š.

Hrvatski svećenik Tomislav Lukač, poznat je kao mladi 30-godišnji svećenik iz Kaštela koji ima vrlo aktivan profil na TikToku, gdje često progovara o temama koje zanimaju vjernike, ali i one koji to nisu, kao i način na koji pristupa i određuje određenu temu.

Nakon komentara na Eurosong, pa i Severinu, sada je uz pomoć trešanja pokušao svojim pratiteljima pojasniti što on kao svećenik smatra problematičnim u, kako on to navodi, oskudnom i provokativnom odijevanju.

“Kad je rodna godina, ima puno trešanja. To znači da ih mogu svi imati i zato cijena trešanja pada. Kad nije rodna godina, to znači da nema puno trešanja i da ih ne mogu svi imati i automatski onda cijena trešanja raste”, govori Lukač te cijenu trešanja uspoređuje s vrijednosti nečijeg tijela, u konačnici samog čovjeka.

@dontomolukac Čuvaj svoje tijelo jer ima neprocjenjivu vrijednost! #fyp #fypage #foryoupage #fypviralシ #priest ♬ original sound – dontomislavlukac

“Ovo vrijedi za muške i ženske osobe”

“Slično je i sa našim tijelom. Ako se oskudno i provokativno oblačimo, time drugima poručujemo da nas je lakše imati i time cijena našega tijela pada. A ako se pristojno oblačimo, time poručujemo da nas ne može svatko imati i time cijena našega tijela raste”, zaključio je svećenik.

Poručio je na kraju: “I ovo vrijedi i za muške i za ženske osobe. Zato čuvaj svoje tijelo jer ono ima neprocjenjivu vrijednost”, no njegova objava nije svima dobro sjela pa su se stali nizati razni komentari.

Buknula žestoka svađa između Severine i svećenika: ‘Pogledajte što je kraljica napravila, samo laži’




Iako su se mnogi njegovi pratitelji složili te mu uputili lijepe riječi, teško je bilo ne primijetiti i one druge komentare. “Nešto mi govori da kad bi Bog određivao zakone, a ne ljudi, dopustio bi svećenicima da igraju za regularnu reprezentaciju i da imaju ženu i djecu”, “Isplači se, bit će ti lakše”, “Ja se pristojno oblačim, ali me je lako imati”, “Svećenik govori da cijena nečijeg tijela pada”, “Bitnije je pitanje zašto si svatko ne može priuštiti trešnje”, neki su od komentara.




Autor:T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.