Svečane haljine princeze Diane na aukciji u Kanadi

Autor: hina

Vrijednost većine haljina u kolekciji kreće se između 175 i 550 tisuća dolara prema Waddington'su, kanadskoj aukcijskoj kući koja će voditi prodaju u Torontu 23. lipnja.

Sljedećeg će mjeseca 14 haljina koje je princeza Diana nosila, uključujući i plavu večernju haljinu od svilenog baršuna u kojoj je plesala s Johnom Travoltom na svečanoj večeri u Bijeloj kući 1985. godine, biti stavljene na prodaju, objavila je u petak njihova vlasnica iz St. Petersburga na Floridi.

Vrijednost većine haljina u kolekciji kreće se između 175 i 550 tisuća dolara prema Waddington’su, kanadskoj aukcijskoj kući koja će voditi prodaju u Torontu 23. lipnja.

Plava haljina nudi se za cijenu od milijun američkih dolara. Diana je u njoj plesala s američkim glumcem Johnom Travoltom na svečanoj večeri koju je priredio tadašnji američki predsjednik Ronald Reagan sa suprugom Nancy.

Haljine je 1997. godine, osam tjedana prije pogibije princeze Diane u Parizu, kupila američka investitorica Maureen Dunkel za ukupno 700 tisuća dolara.

Nakon smrti princeze Diane, Dunkel je osnovala neprofitnu organizaciju koja je organizirala izložbe Dianinih haljina i prikupljeni novac uplaćivala humanitarnim organizacijama s kojima je bivša britanska princeza surađivala.

Kolekcija haljina bila je izložena u nekoliko gradova u SAD-u, Kanadi i Novom Zelandu a deset godina bila je izložena u londonskoj Kensington palači u kojoj je Diana živjela nakon razvoda od princa Charlesa.

Aukcija se organizira tjedan dana prije dolaska sina princeze Diane Williama i njegove supruge Kate u sedmodnevni posjet Kanadi.




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.