Foto: Ivo Ravlic / CROPIX

Supruga ministra Glavine ukrala pozornost: Zbog njega je San Diego zamijenila Klisom

Autor: Marija Tomić

Nekadašnji dugogodišnji državni tajniku u ministarstvu turizma i sporta, a sada ministar turizma Tonči Glavina našao se sinoć na terasi luksuznog splitskog resorta Le Méridien Lav gdje se tradicionalnom proslavom obilježio početak još jedne ljetne sezone. Proslavu je otvorio vlasnik splitskog resorta Le Méridien Lav, Mike Saran. Feštu koja se ne propušta svojim su prisustvom uveličali dugogodišnji prijatelji i partneri koje uz legendarni dalmatinski hotel vežu brojni lijepi trenutci.

Na događaju ministar nije mogao sakriti osmijeh dok je pozirao za fotografe, međutim svu je pozornost ukrala njegova supruga, Tracey Allison Glavina. Zbog ljubavi se preselila iz sunčanog San Diega u Klis, što je prava ljubavna priča.

Tonči je svoje obrazovanje stekao u Americi, gdje je proveo deset godina. Nakon završetka srednje škole u Oklahomi, diplomirao je poslovnu ekonomiju i marketing u Delawareu, a zatim stekao MBA diplomu iz iz izvršnog menadžmenta i strateškog poslovnog upravljanja. Upravo je tijekom svog boravka u Americi upoznao Tracey, ljubav svog života.

Foto: John Pavlish i Damira Kalajzic

‘Moj se život nije trebao ovako odviti’

Zajedno su radili na preuređenju 400 godina stare obiteljske kuće na Klisu, a kasnije su kupili i zemljište na kojem su posadili masline i razno voće. Danas uzgajaju organsku hranu, proizvode i vlastito nagrađivano maslinovo ulje i vino.

Par je u zaplovio u bračnu luku u rujnu 2010. godine, a imaju i dvoje djece. Iako je Tracey samozatajna, 2015. godine u intervjuu, koji je dala poznatom britanskom blogeru Paulu Bradburyju, progovorila je o svom životu u Hrvatskoj i njihovoj zajedničkoj poljoprivrednoj avanturi. Priznala je kako se u životu nije zamišljala u Klisu ili Hrvatskom, ali je očarana pogledom iz svog doma kojeg je opisala kao pogled od milijun dolara.

Sve su oči ovih dana uprte u Amerikanku Tracey, suprugu našeg novopečenog ministra turizma




Osim što tečno govori četiri jezika, Tracey je također imala priliku statirati u popularnoj HBO-ovoj seriji “Igra prijestolja”. “Moj se život nije trebao ovako odviti, to nije bio moj veliki plan, ali, srećom, taj sam plan bacila u vjetar. Taj me je vjetar – hladna dalmatinska bura – donio na Klis, i ispalo je još mnogo bolje!”, rekla je Tracey u svom intervjuu. Iako nemaju mnogo zajedničkih fotografija na društvenim mrežama, ministar je svojoj supruzi prošle godine čestitao Majčin dan, podijelivši rijetku fotografiju s djecom, pokazujući tako koliko cijeni i voli svoju obitelj.

 




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.