‘Što ste se uzjogunili, pa Ceca već godinama nesmetano pjeva po cijeloj Hrvatskoj’

Autor: Goran Roknić

Iskreno takva mi muzika ide na onu stvar. Ne razumijem kako netko to može slušati, ali interes očito postoji. Mislim, budimo realni ako netko može rasprodati 20 ili 30 hiljada karata, onda očito ima svoju publiku u Hrvatskoj, kazao je frontman Psihomodo Popa, Davor Gobac.

Hrvatskim medijskim prostorom proteklih se dana proširila vijest kako će na zagrebačkom Maksimiru koncert održati najpoznatija srpska folk pjevačica Svetlana Ražnatović Ceca. Dolazak udovice pokojnog ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana u Zagreb, izazvao je popriličnu buku među hrvatskim političarima, ali barem jednom i ljevica i desnica stajale su ujedinjeno u osudi takve ideje i nedvosmisleno poručili ‘Ceca nema što tražiti u Zagrebu’.

Za razliku od političara, estradnjaci se suzdržavaju od radikalnih stavova, ali niti oni nisu oduševljeni takvom idejom.

– Iskreno takva mi muzika ide na onu stvar. Ne razumijem kako netko to može slušati, ali interes očito postoji. Mislim, budimo realni ako netko može rasprodati 20 ili 30 hiljada karata, onda očito ima svoju publiku u Hrvatskoj – kazao je frontman Psihomodo Popa, Davor Gobac.

– Razumljivo mi je da je u ovom konkretnom slučaju teren dosta osjetljiv i da će biti puno nezadovoljnih ako do koncerta zaista i dođe, ali ponavljam ako netko može rasprodati stadion onda očito da za takvu muziku ima interesa – zaključio je Gobac.

‘Načelno nemam ništa protiv, ali ipak…’

Sličnog je razmišljanja i Dubravko Merlić, koji nam kaže da načelno ne vidi ništa sporno u tome da srpski pjevač održi koncert u Zagrebu, ali da isto tako razumije kako se ovdje ipak radi o specifičnoj situaciji.




– Nisam puno o tome razmišljao, ali načelno ne vidim ništa loše u tome da srpski pjevači gostuju u Zagrebu. Treba imati na umu da je srpsko tržište već godinama otvoreno za hrvatske izvođače. Evo baš sam neki dan bio u Srbiji i u velikom broju kafića svirala je hrvatska glazba. Stoga mislim da ne treba narušavati taj reciprocitet, ali ipak… – kazao je Merlić.

Nastavite….

– Spomenuta gospođa ipak je udovica jednog čovjeka koji je Hrvatskoj i njenom narodu nanio puno zla. Stoga shvaćam i branitelje i sve druge koje takav koncert pogađa i dira ih u najbolnije rane. Ona je ipak bila dio jedne zločinačke ideologije – pojasnio nam je Merlić, te potom još jednom ponovio kako inače nema ništa protiv gostovanja srpskih pjevača u Hrvatskoj i obrnuto.




Jasenko Houra, prvi čovjek Prljavog Kazališta, kaže kako o takvim stvarima nikada ne razmišlja, jer im kulturološki ne pripada.

– Nemojte misliti da vam prodajem diplomaciju, ali ja jednostavno nemam što za reći na tu temu. Mislim možemo pričati o Bruceu Springsttenu o kojemu nešto znam, ali ne o ovome. Što bih vam ja uopće mogao reći o Ceci? Ne poznam ni nju, niti njenu muziku, a iskreno niti me tako nešto zanima. Ja kulturološki tu ne pripada – rekao je Jasenko Houra.

‘Ne razumijem otkud sad sva ta panika’

Još kraća od njega, ali sa jasnom porukom bila je hrvatska pjevačka ikona Josipa Lisac koja se u početku nije mogla načuditi zašto ju zovemo.

– Kratko i jasno. Ne razumijem od kuda sva ta panika i buka. Svetlana Ražnatović Ceca već godinama pjeva po cijeloj Hrvatskoj. Već godinama i ona i ostali turbo-folk pjevači i pjevačice slobodno i nesmetano pjevaju po Hrvatskoj. Ništa više od ovoga neću kazati, sve sam rekla – jasna je bila Josipa Lisac.

Bilo kako bilo, sama vijest o mogućem dolasku Svetlane Ražnatović Cece u Zagreb očekivano je podigla svu silu prašine, a teško se ne zapitati što će se tek dogoditi ukoliko se pokaže da Ceca zaista dolazi u hrvatsku metropolu.

Autor:Goran Roknić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.