Foto: Damir Skomrlj / CROPIX

Što se događa s Kolindom? Isplivale informacije da je lošeg zdravstvenog stanja

Autor: I.D.

Bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović poznata je po svojoj ljubavi prema sportskim natjecanjima, a posebno prati nastupe hrvatske reprezentacije na velikim događajima. Uvijek ih je s tribina bodrila odjevena u crveno-bijele kvadratiće, redovito prisustvujući utakmicama i žestoko navijajući.

Mnogi se sjećaju Svjetskog prvenstva u Rusiji, gdje je strastveno navijala na svakoj utakmici, privlačeći pažnju svjetske javnosti. Nije izostala ni na Svjetskom prvenstvu u Kataru, pokazujući da je bez obzira na to što više nije predsjednica, i dalje velika podrška hrvatskoj reprezentaciji.

Međutim, čini se da će strastvena navijačica propustiti prvu utakmicu hrvatske reprezentacije u Euru 2024. Planirala je odlazak u Njemačku da ih svojski bodri kao i dosad, ali bivša predsjednica ima zdravstvenih problema. Kako piše Danas.hr, vrlo je vjerojatno da Kolindu nećemo vidjeti u subotu na tribinama u Berlinu.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

‘U velikim je bolovima i teško hoda’

Ima velikih problema s koljenom. Naime, riječ je rupturi (puknuću) meniskusa lijevog koljena. “U velikim je bolovima i teško hoda”, kazala je Kolindina asistentica Iva Kovačević. To se moglo primijetiti i prošle nedjelje kad je snimljena sa suprugom Jakovom na glasanju. Polako i pažljivo, s noge na nogu, hodala je prema biračkom mjestu.

Podsjetimo, tijekom vršenja dužnosti predsjednice RH, Kolinda je više puta u tajnosti bila na infuziji u KBC-u Sestre milosrdnice, a redovito je obavljala i preventivne preglede. U Hrvatskoj ne postoji zakonska obaveza, ali ni praksa da državni vrh objavljuje rezultate svojih sistematskih pregleda, odnosno da javnosti predočuje svoje zdravstveno stanje.

Ispraćaj Duška Valentića: PojaviIi Jelena Veljača i bivši, ali i lice koje dugo nismo vidjeli




Dapače, u prošlosti je bilo slučajeva kada su se dijagnoze pokušale čim dulje tajiti, kao u slučaju pokojnog predsjednika Franje Tuđmana, a pojedini ministri svoje su zdravstvene probleme rješavali u bolnicama izvan granica Hrvatske. U Sjedinjenim Američkim Državama, primjerice, praksa je da predsjednik objavi sve rezultate svog sistematskog pregleda, pa je tako Donald Trump jednom objavio svoj zdravstveni karton, a Amerikanci su mogli doznati sve o njegovu kolesterolu, krvnom tlaku, šećeru, stanju srca i krvnih žila itd.




Autor:I.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.