Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Stjepan Hauser ima i talentiranu sestru o kojoj se malo zna: Zanimljivo je čime se bavi

Autor: Dnevno.hr

Slavni violončelist Stjepan Hauser u svojoj obitelji krije brojne talente. Nakon što je javnost doznala da Stjepan ima i uspješnog brata Mirona Hausera, koji je kao i on glazbenik, vrijeme je da upoznate i njihovu sestru, samozatajnu Nušu Hauser.

Iako samozatajna, brat Miron odlučio je prošle godine svoje pratitelje upoznati s njenim talentom, a objava je u kratkom roku prikupila stotine lajkova i brojne komplimente. Nuši pjevanje nije primarni posao, već ljubav i gušt, no mnogi se dive njenom glasu te se nadaju kako će ipak malo više krenuti u tom smjeru.

“Nuša Hauser, dott. ssa magistrale in Lettere, je muzikologinja i viša kustosica dokumentaristica. Fokus znanstvenog interesa usmjerava ka glazbeno-antropološkom istraživanju tradicijskih glazbenih fenomena Istre, (re)konstrukcije identiteta, odnosa kulture i političkih ideologija, kao i tema s područja muzejske dokumentacije i nematerijalne kulture Istre.

Foto: Srecko Niketic / CROPIX

Autorica je niza stručnih i znanstvenih publikacija

Surađuje s Etnografskim muzejom Istre i Istarskom županijom na provedbi osnivanja Centra za nematerijalnu kulturu Istre Etnografskog muzeja Istre, gdje je zaposlena od 2011. do 2023. godine na mjestu više kustosice dokumentaristice zadužene za osmišljavanje i provedbu programskih i redovnih djelatnosti Centra za nematerijalnu kulturu Istre Etnografskog muzeja Istre.

Pri Sveučilišnoj knjižnici Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli niz godina dokumentaristički i muzikološki obrađuje građu iz ostavštine skladatelja Antonija Smareglie. Diplomirala je pri Odjelu Povijesti vizualnih umjetnosti i glazbe Sveučilišta u Padovi.

Što slušaju Hrvati? Pripremite se za blagi šok, u top 10 samo jedan domaći pjevač




Autorica je niza stručnih i znanstvenih publikacija i radova, a rezultate svojih istraživanja redovno predstavlja na međunarodnim konferencijama u zemlji i inozemstvu, kao i kroz pozivna predavanja pri obrazovnim ustanovama i ustanovama u kulturi. Članica je hrvatskih i međunarodnih strukovnih muzejskih i muzikoloških organizacija”, navodi se na stranici Istarskog povijesnog društva.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.