foto: Coolinarka

SRAMOTNO JEDNOSTAVNA CRVENKAPICA S KEKSIMA! Jedan od onih kolača koji nestaju u trenu, a repete su obavezne!

Autor: Dnevno

”U zadnje vrijeme ne stignem se previše baviti kolačima pa vas molim da složimo neku listu onih koji se zamute, uvale u tepsiju i ispeku”, povela je raspravu jedna korisnica foruma na internetu.

I dok je većina korisnica dala recepte za čije vam je sastojke potrebna stvarno samo jedna zdjela, jedna korisnica je pak odlučila podijeliti recept “izvan zadanih okvira” jer je recept toliko sramotno jednostavan da su ostale korisnice ostale oduševljene podsjetnikom na ovo slatko, sočno, kremasto čudo!

Kako i ne bi, kad je riječ o jednom od najpoznatijih deserta koje rado jedu i mlađi i stariji. Baš jedan od onih kolača koji nestaju u trenu, a repete su obavezne!

Evo detalja koje je podijelila za izradu najbolje Crvenkapice bez greške!

Za standardni duboki lim (35 cm dugačak, uski) treba malo više od kutije petit beurre keksa (ili nekih najjeftinijih, nije bitno – mogu i obični piknik keksi)

1 litra mlijeka + 2 pudinga od vanilije + 4-5 žlica šećera – skuhati, pa ohladiti
1/2 litre biljnog šlaga – istući pa u to dodati ohlađeni puding i krema je gotova

Redati u lim: keksi-krema-keksi-krema-keksi




1 staklenka višanja – otvoriti i ocijediti, višnje poslagati po gornjem sloju keksa, a tekućinu odmjeriti (treba biti 0,4-0,5 litre), dodati 2 žlice šećera + preljev za torte i skuhati pa zaliti.

I to je to!

NE PEČE SE! Mekan i sočan kolač od keksa s maslacem  i tri vrste pudinga




 

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.