Foto: Unsplash/Ilustracija

Spremačica iz Hrvatske imala mučno iskustvo: ‘Pokupili smo se doma usred sezone’

Autor: T.Š.

Kvalitetno radno okruženje i međuljudski odnosi igraju jednu od ključnih uloga u zadovoljstvu zaposlenika. Nedavno je jedan Hrvat na Redditu pokrenuo temu o najgorim poslovima i radnim mjestima na kojima su ljudi radili. Odmah su se počele nizati brojne bizarne i šokantne priče, koje su potvrdile kako toksično radno okruženje može negativno utjecati na zaposlenike.

“Moje je bilo u Poreču na sezoni. Radio sam u pizzeriji i potukao se s pizza majstorom zbog pizze. Letjele su stvari sa šanka, tacne, čaše, što se našlo. Kad se danas sjetim pomalo je čudno”, opisao je reditovac, a onda su uslijedila iskustva drugih. U komentarima su se istaknula negativna iskustva sa sezonskog posla konobara i čistačica, a bilo je i nekih koje zvuče uistinu nevjerojatno.

Jedan je muškarac opisao kako je radio za muškarca koji je imao nekoliko čudnih navika. “Moj bivši šef, direktor i vlasnik firme je imao fascikl s uzorcima toalet papira. Od svake isporuke toalet papira bi otkinuo jedan list i spremio u fascikl. Kad bi onda taj dobavljač promijenio brend ili kvalitetu isporučenih papira, ovaj bi zvao i prigovarao na cijenu i kvalitetu”, opisao je muškarac i otkrio što je još njegov bivši šef radio.

Foto: Ilustracija/Unsplash

“Iza leđa bi se smijali tom psihopatu”

“Isto tako, kad bi došao netko novi u firmu, on bi mu objasnio da je za pisanje ruku dovoljan jedan papir, da su dva previše. I forsirao je razne uštede, tipa papir bi se trebao obostrano iskoristiti, npr. izdao si neku ponudu i taj papir bi se spremio i bio bi još dobar npr. za isprintati primaju ili neki interni dokument. I s*it you not. Btw, posao je bio super, ekipa odlična i više manje je svatko radio po svom. Iza leđa bi se smijali tom psihopatu, jer je zapravo tužan čovjek…prikriveni homoseksualac u braku sa ženom koju ne voli i uz dva nesposobna sina propaliteta”, opisao je.

Jedan kuhar opisao je kako je zbog lockdowna morao potražiti drugi posao, a našao ga je u tvornici vegetarijanske hrane. “Navikao sam na dinamičnost radnog mjesta, uvijek nove stvari sa kojima se treba uhvatiti u koštac, uvijek biti u pokretu a u toj tvornici bi praktički osam sati ponavljao istu kretnju i vršio jednu te istu debilnu radnju, tipa režeš tofu ili vadiš pakete s trake i slažeš ih osam sati, okružen ljudima s kojima zbog buke strojeva tijekom radnog vremena nisam mogao razmijeniti jednu riječ, s kojima bi proveo čitav dan a da nisam znao ništa o njima, ni ime, niti želio znati”, opisao je muškarac i otkrio pomalo šokantan trenutak kada je odlučio dati otkaz.

Srbi masovno sele u Hrvatsku: Ovdje primaju velike plaće, a pazite što rade u Srbiji




“Smrad i buka su bili upečatljivi i nezaboravni, za svaki odlazak na pišanje bi se morao odjaviti i prijaviti u sustavu. Sjećam se kako sam visio na nekim skliskim ljestvama jedva održavajući ravnotežu pokušavajući odštopati neki stroj i mislio si ‘ako preživim ovaj dan dajem otkaz pa šta bude’ . Tako je i bilo, još sam tjedan dana odradio i svaki dan je bio muka. Vrlo otrježnjujuće iskustvo”, zaključio je.

Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX/Ilulstracija

Jedna gospođa opisala je svoje mučno iskustvo na poslu spremačice. “Sezona, spremačica. Smještaj u garaži, rad ujutro od 6 do negdje 15, pa onda pauza 3 sata, pa opet radiš do navečer. I sve to nije bilo najgore nego nas je konstantno ponižavao, vrijeđao (dečke koji su došli raditi iz BiH je vrijeđao na nacionalnoj osnovi i ismijavao im imena k’o najveća seljačina), konstantno bio paranoičan da ga potkradamo i smetalo mu je što u pauzi idemo na plažu jer je to značilo da nismo dovoljno jadne i siromašne i da ne radimo dobro jer nam očito ne treba posao. Svi skupa smo mu se pokupili doma usred sezone i trebalo mu je dosta da si nađe nove jer ni’ko od lokalaca nije htio raditi za njega zato što znaju kakav je”, opisala je žena.




Autor:T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.