Foto: Tom Dubravec/CROPIX

Splitski maturanti okružili Livaju usred slavlja: Od njega su tražili samo jedno

Autor: F. P.

Današnji dan za velik dio srednjoškolaca značio je samo jedno. Iza nas je još jedna norijada, dan kada se učenici četvrtih razreda srednjih škola opraštaju od svojih učionica i srednjoškolskog obrazovanja. Slavlje je zahvatilo sve veće gradove Hrvatske, a u nekoliko od njih tisuće učenika zaplesale su i Rim Tim Tagi Dim.

Ništa manje spektakularno nije bilo ni u Splitu, gradu pod Marjanom. Osim tradicionalnog posipanja brašnom i neprekidnog zviždanja, maturanti jedne splitske škole imali su zaista posebnu priliku. Tijekom svojeg ludovanja, naime, u jednom kafiću naletjeli su upravo na legendu Hajduka, nogometaša Marka Livaju.

Ove nesvakidašnje prizore zabilježila je Livajina supruga, Iris. Na svojoj Instagram priči podijelila je snimku gdje je Livaja okružen maturantima, koji su od njega imali samo jednu želju. Tražili su ga da im se potpiše na majice, što je Livaja spremno učinio. Iris je kao glazbenu podlogu ove snimke stavila ranije spomenut hit Baby Lasagne.

Foto: Collage/Instagram

Pulski maturanti gađali se bojama

Podsjetimo, za neke je slavlje započelo već sredinom tjedna, iako su u većini gradova učenici zavladali ulicama upravo ovog petka. Glazbeni programi su već tradicionalni dio norijade, a u Puli su se maturanti gađali i bojama. Kako to već priliči, i ove godine se okretalo nekoliko roštilja, a najpopularnija zagrebačka destinacija za to bio je Bundek.

I dalje traje Rim Tim Tagi Dim manija: Evo kako Austrija pleše na Baby Lasagnu

U nekoliko gradova pokazala se i humanitarna narav učenika. Riječki maturanti su tako umjesto da ga prosipaju okolo, brašno iskoristili za palačinke, dok su Puljani donirali 160 kilograma brašna Crvenom križu, prenosi srednja.hr. No naravno da to ne bi bila norijada da nije bilo i nekoliko intervencija medicinske prirode.




“Do sada smo imali ukupno sedam intervencija. Jedna intervencija se odnosila na ubod insekta, druga na manju ozljedu potkoljenice, a ostale na unos veće količine alkoholnih pića. Niti jedan pacijent nije vožen u neku od bolnica”, poručili su ranije danas službenici Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba.




Autor:F. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.