FOTO: Todor Goricanec/Cropix

Šogor Gabi Novak oženio je jednu od najljepših žena u bivšoj državi, a za to malo tko zna

Autor: G.B.

Romantična veza Arsena Dedića i Gabi Novak, najvećeg stihotvorca na ovih prostorima i lijepe pjevačice hrvatsko-njemačkih korijena, ljubav se razvijala postepeno.

“Sve je išlo polako, prošli smo put prijateljstva, bili smo jedno drugome brat i sestra i jednog dana oboje shvatili kako smo jedno drugom ‘namrijeti'”, rekao je Arsen jednom prilikom. Naime, kada su shvatili da među njima postoji i neka nadnaravna poveznica, već su bili u brakovima – Gabi sa Stipicom Kalogjerom, a Arsen je bio oženjen Vesnom Matoš, nećakinjom Antuna Gustava Matoša, s kojom je dobio kći Sandru, koja danas živi u Americi s pjevačem Alenom Slavicom.

Ipak, malo tko zna da je Gabi prije Stipice bila udana za Bogdana Debenjaka, akademskog slikara koji je umro 2014. godine u 87. godini života, a svoje je radove poklanjao ili držao za sebe. Stipica se nakon Gabi oženio Maruškom Šinković, a kada se Gabi treći put udala 1970. godine za Arsena, on je za kuma izabrao Stipičinog brata – Nikicu.

Foto: Goran Sebelic/Cropix

Nikica najveće hitove pisao samo svojoj ženi

Nikica Kalogjera je, kao i njegov brat, vrlo samozatajan lik. Ipak, poznato je da je bio oženjen za pjevačicu makedonskih korijena, Ljupku Dimitrovsku. Nikica je često pisao skladbe za svoju suprugu koja je više od svega voljela izvoditi šlagere. Ova je ljepotica hrvatske estrade nadživjela svog supruga za punih deset godina, a u braku su bili skoro četiri desetljeća.

Veliki dio svojih nacionalnih i internacionalnih hitova ostvarila je u duetu s Ivicom Šerfezijem, a sudjelovala je i na  Jugoviziji 1970. s pjesmom “Bay, bay” s kojom je osvojila 6. mjesto.

Sin Darka Rundeka ima šest imena: Rijetko je u javnosti, a evo kako izgleda i čime se bavi




Godine 1977. dobili su kći Niku, inače uspješnu liječnicu. Zanimljivo, “Nika” je spoj prva dva slova Nikičinog imena i zadnja dva Ljupkina, a Arsen je, kada su ga pitali kako je Matija dobio ime, rekao kako su u njemu spojene tri riječi “mati”, “ti” i “ja”.

FOTO: Cropix




Autor:G.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.