Foto: Instagram

Snimka s Eurosonga izazvala pomutnju na mrežama: ‘Jasno se vidi da je namješteno’

Autor: F. P.

Od finala Eurosonga prošlo je već četiri dana, no javnost i dalje o njemu bruji. U Areni Malmö trofej su osvojili švicarski predstavnici Nemo koji se deklariraju kao nebinarna osoba, a koji su pjesmom ‘The Code’ oduševili stručni žiri i dio gledatelja. Hrvatski predstavnik Baby Lasagna Švicarskoj je bio odmah za petama, sa 44 boda manje.

Međutim, iako su Nemo osvojili titulu pobjednika, reakcije su podijeljene. Mreže su već naveliko preplavile kritike onih koji smatraju da je Hrvatska ‘pokradena’, uspoređujući nas sa prošlogodišnjim finskim predstavnikom Käärijom. Sada je na službenim profilima Eurosonga objavljena snimka koja je dodatno raspirila vatru.

Na Instagram profilu natjecanja osvanuo je video gdje je pred glazbenike postavljena kutija sa disko kuglicama koje predstavljaju zemlje sudionice. Natjecatelji su zatim morali izvući zemlju za koju su smatrali da će pobijediti u finalu. Svi su odabrali upravo Švicarsku, što je izazvalo lavinu reakcija u komentarima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eurovision Song Contest (@eurovision)




‘Nemoguće da su svi izabrali isto’

“Znači nitko nije izabrao zemlju koja nije Švicarska”, “Ovo je tako čudno i isforsirano”, “Video pokazuje da je Eurosong namještaljka”, “Ovo je kao plaćeni oglas”, “Prestanite prikrivati nered koji ste izazvali”, “Definitivno nije namješteno”, “Nemoguće da su svi izabrali isto”, “Ovaj Eurosong je bio najpokvareniji u povijesti”, pisali su nezadovoljni gledatelji.

“Pravda za Joosta”, “Joost je vjerojatno diskvalificiran jer nije odabrao Švicarsku”, “Dobro ste uvjerili ljude da im se pjesma sviđa”, “Znači bio je lažni pobjednik i prije finala”, “Naravno da znaju da je namješteno”, “Bilo bi drugačije da Joost nije diskvalificiran”, “Dokazuje da je sve bilo otpočetka namješteno”, nadovezali su se drugi.

Podsjetimo, završnica je originalno trebala izgledati dosta drugačije. Naime, nizozemski predstavnik Joost Klein sa pjesmom ‘Europapa’ trebao je biti jedan od 26 izvođača te večeri. No nakon što se nije pojavio na generalnoj probi dan prije krenule su glasine, a sve je eskaliralo kada je stiglo službeno priopćenje o njegovoj diskvalifikaciji.




Srpski glumac zapao u probleme na granici: ‘Nedopustivo i antikulturno’

Uz Baby Lasagnu mnogi kao bolje od Nema ističu Italiju i Grčku, koje su završile na sedmom i 11. mjestu. Oni koji kao pobjednika vide Hrvatsku posebno napominju važnost glasova publike. Naime, u toj kategoriji je Baby Lasagna za svoju fantastičnu izvedbu te večeri maksimalnih 12 bodova dobio od čak devet država.

Osim već navedenog, komentiraju se i skupni bodovi koje su Hrvatska i Švicarska dobile od publike. Mnogi smatraju kako činjenica da je Baby Lasagna dobio 327 bodova od publike, dok su Nemo dobili 226 bodova, govori da su gledatelji pred malim ekranima jasno favorizirali Hrvatsku i ‘Rim Tim Tagi Dim’.

Autor:F. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.