FOTO: Guliver

Smrt nikad prežaljenog glumca i dalje je enigma: Mnogi smatraju da je sve bila namještaljka

Autor: Marija Tomić

Svijet je 2013. godine izgubio jednog od najtalentiranijih glumaca svih vremena, Paula Walkera, koji je poginuo u prometnoj nesreći iz još uvijek nerazjašnjenih razloga. Glumac, star samo 40 godina, zabio se svojim Porscheom u stup na ulici prije nego što je automobil planuo. Paul je bio zarobljen u sjedalu sigurnosnim pojasom i liječnici hitne pomoći mogli su samo ustvrditi njegovu smrt.

Dokumentarac o njegovom životu prvi je put otkrio neke nove detalje kada je njegova majka rekla da Paul žuri na događaj koji organizira njegova dobrotvorna udruga. Dana kada je dobio poruku s podsjetnikom za humanitarni događaj, planirao je sa svojom 19-godišnjom kćerkom okititi božićno drvce.

Budući da je na humanitarni događaj potpuno zaboravio, kad je vidio poruku, izjurio je iz kuće. Došao je na događaj, ali se više nije vratio, niti on, a niti njegov prijatelj i financijski savjetnik Roger Rodas, koji je vozio Porsche. Poginuli su na mjestu. Radi li se o nesretnom slučaju, ili nečem gorem ni dan danas nije sasvim jasno s obzirom na to da je automobil potpuno uništen i nije naveden razlog, a mnogi i dan danas imaju razne teorije. Neke teorije tvrde kako je prometna nesreća inscenirana, te da je Paul zapravo ubijen zbog svog humanitarnog rada, dok druge govore kako se radi o čistom marketingu i kako Paul uopće nije mrtav.

Foto: screenshot Youtube

Razvoj karijere

Mnogi i dalje ne vjeruju u iznenadnu smrt koja ga je zadesila. Američki glumac rođen je 12. rujna 1973. godine u kalifornijskom gradu Glendaleu. Njegovo prvo pojavljivanje u svijet estrade bilo je sa samo dvije godine u reklami za pelene, nakon čega se počeo baviti i manekenstvom, a od dvanaeste godine krenuo je s glumom u dječjim televizijskim emisijama.

Kako je dobivao sve više pažnje medija i publike, povećalo se i zanimanje za njegov buran ljubavni život. Proglašen je velikim zavodnikom za kojim uzdišu mnoge dame, a devedesetih je bio u vezi s Rebeccom McBrain, s kojom je dobio kćer Meadow. Ubrzo nakon rođenja kćerke, par je raskinuo vezu, a djevojčica je ostala živjeti kod majke, sve do njene 13 godine kad joj je majka počela imati problema s alkoholom.

Paul se, nakon završetka skandala, ponovno našao u centru pažnje stranih medija zbog svog ljubavnog života i odnosa s maloljetnom Aubriannom Atwell a kasnije i Jasmine Pilchard Gosnell.




Želja mu je bila postati glazbenik

Budući da je proživio nekoliko problematičnih godina, glumac je težio ka posvećivanju obitelji te je u intervjuima govorio kako želi napustiti glumu. Tvrdio je kako mu je život filmske zvijezde zamoran i kako smatra da je Hollywood obično ‘smeće’. Često je surfao jer je u oceanu i valovima pronašao svoju oazu mira.

Veliku strast gajio je prema glazbi i automobilima, te mu je neostvarena želja bila da postane glazbenik. Brza vožnja bila mu je stvar obožavanja, te se čak i natjecao u ‘Redline Time Attacku’, a u scenama filma nije koristio dvojnike, već ih sam snimio kad je prilagodio svoj auto Nissan Skyline.

Ljubitelji ‘Brzih i žestokih’ u tuzi: Preminuo Paul Walker




Dobar dio njegovog vremena zaokupljao je humanitarni rad, međutim jedna ga je koštala života. Smrt u prometnoj nesreći navela je njegovu kćer Meadow da podnese tužbu protiv Porschea, međutim nije došlo do sudska presude, budući da su se nagodili izvan suda. Meadow i njezinoj majci, nakon smrti Paula, pomogao je jedan od njegovih najbližih prijatelja, Vin Diesel.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.