Foto: Antonio Balic / CROPIX

Slavko je bio najveća dječja zvijezda u Jugoslaviji: Oženio Srpkinju, pa misteriozno nestao

Autor: I.D.

Glumac Slavko Štimac (62) bio je najveća dječja zvijezda u regiji, najpoznatiji po ulozi Ljubana u kultnom filmu “Vlak u snijegu”, adaptaciji istoimenog romana Mate Lovraka. Od premijere jednog od najpopularnijih hrvatskih dječjih filmova prošlo je 46 godina, ali Slavkov lik i dalje izaziva nostalgiju, posebno među mlađim kolegama.

Slavko je započeo svoju glumačku karijeru sa samo 12 godina ulogom u filmu “Vuk samotnjak”, a u djetinjstvu je glumio i u seriji “Salaš u malom ritu”. Rođen je u selu Konjsko Brdo kod Perušića u Lici, a zbog posla se sredinom 70-ih preselio u Beograd, gdje i danas živi sa svojom obitelji. Kasnije je postao poznat po ulogama u filmovima Emira Kusturice “Sjećaš li se Dolly Bell?” i “Underground”. Godine 1996. sa suprugom je otišao u New York i u Americi snimio dva filma, od kojih je u jednom glumio s Adrienom Brodyjem.

Inače, Slavko rijetko daje intervjue i ne voli dijeliti svoju privatnost javno, pa mnogi ne znaju ni tko je njegova supruga. Slavko je u braku s Vesnom Golubović, koja je također izuzetno poznata u Srbiji, ali kao i njen suprug, drži se dalje od medija. Vesna je 1980. godine diplomirala na Fakultetu likovnih umjetnosti, a već sljedeće godine preselila se u New York.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli @filmudzepu




‘Nisam se ja ničim posebno isticao u školi’

“Nije to bila hrabrost kako mnogi misle, više ludost. Otišla sam kao da idem na izlet, sa jednom torbom u kojoj su bile dvije knjige: “Srpske junačke pesme” i “Novi zavijet“. Imala sam nešto malo para, nisam znala engleski, ali sam bila spremna da tamo zauvijek ostanem”, otkrila je Vesna jednom prilikom.

Unatoč svemu, Vesna se odlučila vratiti u Beograd kako bi se posvetila svojoj profesiji. Vesna i Slavko izbjegavaju javne događaje, a prema riječima njihovih prijatelja, slobodno vrijeme provode obilazeći hercegovačke samostane i prisustvujući misama. “Nisam se ja ničim posebno isticao u školi, nisam išao ni u dramsku grupu. Teta Maja mi je nedavno, posle 45 godina, otkrila da je presudilo to što sam kao dječak imao žive oči i da sam bio komunikativan i brz”, pričao je Slavko jednom prilikom.

Doris Pinčić u prvom izlasku sa suprugom i devetomjesečnom Divnom: ‘Ljubav moja’




Slavko Štimac glumio je u mnogim filmovima među kojima su i oni koji su odmah po objavi dobili status ‘kultnih’, kaošto su ‘Ko to tamo peva’, ‘Sećaš li se Doli Bel?’ i ‘Undergound’. Uz plodnu glumačku karijeru, osamdesetih godina Štimac je, uz Zijada Sokolovića, radio i kao televizijski voditelj popularnog dječjeg programa ‘Nedeljni zabavnik’ i bio je domaćin novogodišnjih programa za djecu. Iz prvog braka sa slikaricom Majdom Vojniković Štimac, Slavko ima sina Vida, koji je s majkom od 1992. godine živio u Amsterdamu, a doktorirao je ekonomiju u Berlinu.

Autor:I.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.