Foto: Facebook

VEDRANA RUDAN: ‘Katolička crkva ubija i pljačka već dvije tisuće godina… Djecoje*ci u haljama nikad ne preispituju svoje zločine’

Autor: Š. P.

U intervjuu za srpski Blic, spisateljica Vedrana Rudan osvrnula se na mnoge vruće teme, poput Novaka Đokovića, Jelene Karleuše, Jadranke Kosor, ali i Katoličke crkve.

Govoreći o ekološkim prosvjedima u Srbiji, Rudan je povukla paralelu s Hrvatskom, spominjući primjer jednog takvog prosvjeda u Istri koji je na kraju bio ugušen. Tvrtka zagađivač danas je, kaže, jedna od najuspješnijih u Europskoj uniji, ali – “najveća i najopasnija multinacionalka u Hrvatskoj je Katolička crkva”.

“Ubija i pljačka već dvije tisuće godina. Hrvatska je s njom potpisala pakt prije trideset godina, zove se Vatikanski ugovori. Naši nam političari uporno tvrde da se Vatikanski ugovori ni na koji način ne mogu razvrgnuti iako svim građanima Hrvatske čine ogromno zlo”, kaže Rudan.

“Katolička crkva se u Hrvatskoj u sve nekažnjeno miješa. Žene i abortus su joj omiljena tema. Njeni predstavnici, djecojepci u haljama, nikad ne preispituju svoje zločine, što je normalno kad govorimo o zločincima, ali njih ne prozivaju ni sudovi”, tvrdi.

“Za Katoličku crkvu ne važe isti zakoni koji u Hrvatskoj ubijaju jadne vjernike i nevjernike. Hrvati na očajno stanje u zemlji odgovaraju masovnim egzodusom. Nitko ne zna koliko nas trenutno nema, ali je jasno da će ovdje ostati samo starci, a Hrvatska će se vrlo brzo pretvoriti u logor za imigrante. Za sada Hrvatska još uvijek sirotinju koja pokušava doći do Zapada drži na granici služeći se ognjem i mačem. Ne krivim hrvatsku policiju, za to su krivi hrvatski političari koji su od Zapada za svoju prljavu rabotu dobili veliku lovu”, zaključuje.

‘Priča o Đokoviću je priča o Hitleru i poslije Hitlera’

Komentirala je i slučaj Novaka Đokovića.

“Zajebavanje Đokovića je čisti politički čin. Australijski premijer pokušava pred izbore na ‘slučaju Đoković’ dobiti nekoliko političkih poena. Zanimljivo je da su Nadalu progledali kroz prste. Crnac James ‘Jesse’ Owens, slavni američki atletičar, bio je zvijezda Olimpijskih igara u Berlinu 1936. Osvojio je četiri medalje. Hitler nije bio oduševljen njegovim trijumfom. Priča o Đokoviću je priča o Hitleru i poslije Hitlera. Sramotno, ali toliko tipično za vrli, novi, svijet. „Zakon je jednak za sve.“ Zakon nikad nije bio jednak za sve i neće biti. Đoković je sve učinio „po zakonu“, zaključila je Rudan.




Autor:Š. P.