Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX

Tony Cetinski eksplodirao, fanovima poslao važnu poruku: ‘Ovo više nije normalno’

Autor: T.Š.

Pjevač Tony Cetinski jedan je od onih koji je postao žrtva na društvenim mrežama, a sada je pokazao o čemu je točno riječ i fanovima poslao važnu poruku. Naime, kao i mnogim poznatim osobama, otvoren je cijeli niz lažnih profila na pjevačevo ime, a iza tih profila kriju se opasne namjere.

Cetinski je pokazao kako je jedan od onih iza čijeg imena stoji jako puno lažnih profila, a isti najčešće služe kako bi krađom identiteta prevarili druge ljude, najčešće je riječ o krađi novca, ali i osobnih podataka.

Profili funkcioniraju na način da se netko predstavlja u ime pjevača i na taj način se obraća njegovim fanovima, koji bi u želji da im se pjevač , mogli pomisliti kako se uistinu dopisuju s domaćoj zvijezdom kojoj je potrebna pomoć.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Tony Cetinski⭐️𝕠𝕗𝕗𝕚𝕔𝕚𝕒𝕝 (@tonicetinski)




“Prijavite i blokirajte”

“OVO VIŠE NIJE NORMALNO !!!!! PRIJAVITE I BLOKIRAJTE !!!!!” poručio je Cetinski svojim fanovima, a onda ih upitao jesu li se već susreli s prevarantima na mrežama. Inače, jedna od žrtava je i maestro Miron Hauser, koji se više puta osvrnuo na činjenicu što na društvenim mrežama postoji jako puno lažnih profila koji izgledaju kao da iza njih stoji on. Iste je pronašao na Facebooku, ali i Instagramu.

Podsjetimo, pjevačica Danijela Martinović na Instagramu je nedavno podijelila važno upozorenje za svoje pratitelje. Upozorila je da se pojavio još jedan lažni profil koji koristi njen identitet kako bi prevario njene obožavatelje, a pratitelje je zamolila za pomoć, kao i njen kolega.

Osim toga, slično kao i kod njene kolegice Nine Badrića, njen lik se našao na reklamama za sumnjive medicinske preparate.  “Ne nasjedajte na lažne reklame u kojima reklamiraju medicinske preparate koristeći pri tome moj lik, ime i prezime”, napisala je Danijela kratko na Instagramu.




Danijela Martinović se našla na meti prevaranata i upozorila javnost: ‘Ne nasjedajte’

Žrtva krađe identiteta bio je i hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš. “Upozoravam građane i pacijente na lažni oglas na društvenim mrežama u kojem se nedopušteno koriste moje fotografije i izjave o lijeku za bolove u zglobovima. Lažno oglašavanje te krađa identiteta i zloupotreba mog imena, kao i ranije drugih doktora za svaku je osudu struke i medija te postupanje nadležnih institucija”, poručio je Beroš tada,

Nini Badrić su u lipnju prošle godine ukrali identitet Nini Badrić kako bi oglašavali proizvod za mršavljenje. Slično je Badrić proživjela i prije nekoliko godina, a tada je angažirala odvjetnike.

Autor:T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.