Foto: Duje Klaric/ CROPIX

Thompsona usporedili s Arkanovom Cecom, pjevač odgovorio: ‘To je zbilja smiješna usporedba’

Autor: T.Š.

Popularni pjevač Marko Perković Thompson na oduševljenje brojnih fanova konačno se vratio na glazbenu scenu, a njegovi koncerti s nestrpljenjem se iščekuju. Mnogi se nadaju kako će popularni pjevač ponovno puniti stadione u Hrvatskoj, ali i van granica Lijepe Naše, baš kao što je to činio i prije nego li se zbog obitelji kratko povukao iz javnosti.

Upravo očekivani nastupi podsjetili su nas na detalj iz intervjua kojega je Marko Perković Thompson objavio na svojoj stranici, u kojemu je uspoređen sa srpskom folk pjevačicom Cecom Ražnatović, udovicom Željka Ražnatovića Arkana, srpskog kriminalca, ratnog zločinca i ratnog profitera.

“Da niste za Hrvatsku ono što je Ceca Ražnatović za Srbiju?” upitan je Thompson, koji je odgovorio: “Ne znam što ja značim za Hrvatsku ni što ona nekome znači! To je zbilja smiješna usporedba niti ima ikakvu poveznicu.” Na to mu je sugerirano kako usporedba ide u smislu da  “Ceca Ražnatović puni stadione u Srbiji, Vi punite stadione u Hrvatskoj.”

Foto: Josko Ponos / CROPIX

Njegove motive saznali smo tek pet ili šest dana kasnije

“Ali naši glazbeni stilovi su drugačiji. Koliko znam ona radi turbofolk glazbu a ja sam kantautor pop rock glazbe. Gledajući na glazbene žanrove to su dva različita stila kao dva različita svijeta. Moram priznati da ne razumijem tu glazbu, a niti je mogu osjetiti. Ne vidim nikakvu poveznicu osim kako kažete punimo stadione. U glazbi se ne traži povezanost takvih pojava tko skuplja više ili manje ljudi”, poručio je tada Thompson.

U istom intervjuu dotaknuo se određenih napisa o sebi, za koje je naveo da su obične provokacije konstruirane od pojedinih medija, a upitan dolaze li ljudi s bilo kakvim ustaškim simbolima na njegove koncerte, prisjetio se koncerta na kojemu je mladić bio plaćen da stavi na glavu ‘ustašku kapu’.

“Sjećam se vrlo dobro 2007., mog velikog koncerta na zagrebačkom Trgu bana Jelačića na kojem je bilo 130.000 ljudi, a mladić u dobi od 20 godina imao je ustašku kapu na glavi. Nisam ga ja ni vidio na koncertu, ali mediji su ga vidjeli i netko ga je slikao, i to je odmah izišlo u svim medijima i postalo velika afera. Naravno da smo to osudili, ali za njegove motive saznali smo tek pet ili šest dana kasnije”, pojasnio je pjevač i dodao: “Priznao je da je primio 500 kuna od nepoznate osobe da stavi kapu na glavu. Jedni tvrde da je taj novac dobio od jednog novinara.”

Analizirala Thompsona u završnom radu: Došla do zanimljivog zaključka




Upitan jesu li novinari stvorili taj skandal, otkrio je kako je osobno doznao za određene slučajeve. “Znam za neke slučajeve u kojima su novinari bili upleteni, a za ovaj konkretan slučaj ne znam jesu li to bili novinari. U svakom slučaju, priznao je policiji da je dobio novce”, istaknuo je Thompson.

“Danas takvih provokacija više nema niti se te pojave događaju. Bez obzira na bilo čije negodovanje zbog tih pojava, ja ne mogu znati niti je moj posao određivati ljudima kako će se tko ponašati ili odijevati. Vojno znakovlje nosi se na komemoracijama, obljetnicama i slično, a ne na koncertima. Ako ga netko ima potrebu nositi, neka nosi znakovlje hrvatske pobjedničke vojske iz Domovinskog rata i nikakvo drugo”, zaključio je i poručio: “Moji koncerti nisu bili u nikakvom negativnom ozračju niti su nosili takvu poruku. Na moje koncerte dolaze cijele obitelji i uvijek se osjeti duh zajedništva što mi je posebna inspiracija u skladanju pjesama koje nas povezuju.”




Autor:T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.