Foto: Dragan Matic/CROPIX

Prepoznajete li hrvatskog voditelja? Svojevremeno se obrušio na kolegu, spominjao i Doris Pinčić

Autor: T.Š.

Poznati hrvatski glumac, redatelj i voditelj Rene Bitorajac(52) počeo je glumiti već sa sedam godina, a sa samo 12 se prvi put okušao u ulozi voditelja. Bio je dječji voditelj na otvaranju Dječjeg festivala u Šibeniku, a nakon tofa vodio je dječju emisiju ”Iz svijeta crtića”.

Poslom voditelja bavi se i danas. Vodio je emisiju “Treća sreća”, “Nogometnu TV”, glazbeno-natjecateljske showove “Story Supernova Show”, “Coca-Cola Music Stars”, a kasnije i “Supertalent” te zabavni show “Tvoje lice zvuči poznato”, razne događaje, dodjele nagrada i slično.

No, iako uza sebe ima zavidnu voditeljsku karijeru, mnogi se slažu kako njegov najveći uspjeh dolazi iz svijeta filma i kazališta.  Debitantsku filmsku ulogu dobio je već s devet godina, u danas kultnom trash filmu “Gosti iz galaksije” Dušana Vukotića, a prvu glavnu ulogu na filmu dobio je 2009. gdine u filmu ”Metastaze”, koje su 2016. dobile nastavak ”ZG80″. Prisjetili smo se kako je Bitorajac izgledao prije 25 godina, pogledajte koliko se promijenio do danas:

Bitorajac često pažnju javnosti privlači i svojim izjavama i stavovima, a vezano za njegovu karijeru, ističe se javni istup kojim se prije pet godina obrušio na kolegu Franu Ridjana, svoju zamjenu u showu Supertalent Nove TV, danas voditelju kviza na istoj televiziji i jednog od najangažiranijih voditelja.  Naime, Bitorajca je svojevremeno zasmetala Ridjanova njegova izjava o glumcima kao voditeljima.

“Kaže Ridjan, moja zamjena u Supertalentu, kako je Mešin jedan od rijetkih glumaca kojima ne bi ZABRANIO posao voditelja na televiziji! E pa stari moj, evo ti samo nekoliko razloga zašto to ne samo da nije lijepo od tebe, već je i zločesto”, započeo je tada svoju objavu Bitorajac.

“Prvo, da ti nije glumca voditelja (za početak mene), ne bi ti imao kome već dva puta biti zamjena, i to na dva showa koji su kruna tvoje ‘karijere’. Volim Hrvatsku (HRT) i Supertalent. Drugo, bez obzira što u zajedničkom intervjuu kažeš da je Mešin jedan od rijetkih glumaca kojima ne bi zabranio vođenje, i on je glumac pa mu pljuješ po cehu. Treće, nećemo se lagati da si na svojoj bivšoj televiziji mogao samo sanjati da postaneš Tarik Filipović, ups, opet glumac voditelj”, naveo je tada Bitorajac.

Rene Bitorajac posjetio Navojčevu peškariju: Goran prodavao zabranjene periske i druge delicije




“Eto, želim ti više sreće nego kad si me mijenjao prvi put, jer je to trajalo samo jednu sezonu pa su brzo ponovo zvali nazad mene i Navojca, ups, opet glumce!!! Sad sam ja malo zločest, ali oprostit ćeš mi jer je istina. Vjerujem i kako ti je zapelo za oko i koliko je glumaca (svih troje), ostalo u natjecanju showa Zvijezde pjevaju kada si ti već ispao, pa u potpunosti mogu razumjeti tvoju frustraciju. Probaj to potisnuti i radi svoj posao novinara voditelja što bolje znaš ali ne ‘zabranjuj’ glumcima voditeljima to isto. Ti si vjerojatno samo izrazio svoje mišljenje s kojim se očito PR služba Nove TV koja je to autorizirala, na moje čuđenje očito slaže. Reći ćeš da se to tako kaže, ali tako se kaže u kafiću i tako se kaže kad si puno veća faca. Vjerojatno je to euforija prouzročena prelaskom u novu kuću, u kojoj ćeš bez sumnje imati bolji tretman nego na starom mjestu, a i više prijatelja ako nećeš zabranjivati”; poručio je, pa stao u obranu ostalih kolega voditelja/glumaca.

“Do tada, nadam se da i ja, i Tarik Filipović, i braća Navojec, i Enis Bešlagić, i Doris Pinčić Rogoznica i ostali glumci voditelji uz tvoj blagoslov možemo nastaviti raditi”, napisao je Bitorajac na Facebooku.




Autor:T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.