Foto: 7dnevno

Premijer Plenković otkrio hoće li ispuniti želju Baby Lasagne: Tvrdi da je predvidio njegov potez

Autor: T.Š.

Nakon što je Vlada na sjednici održanoj u četvrtak donijela odluku kojom je Baby Lasagna zbog uspjeha na Eurosongu nagrađen s 50 tisuća eura, mladi Marko Purišić iznenadio je i oduševio javnost svojom reakcijom, kojom je odbio spomenutu nagradu. Dodao je i kako bi volio da se tih 50 tisuća eura donira.

Apelirao je na to da se polovica iznosa donira Zavodu za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom Mladen Ćepulić, a drugih 25.000 eura Zavodu za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju krvotvornih matičnih stanica KBC-a Zagreb.

Kako piše Dnevnik.hr, gesta mladog Marka oduševila je premijera Andreja Plenkovića, kojeg taj čin nije nimalo iznenadio. “Zbog geste da se taj iznos podijeli na dvije zdravstvene ustanove, smatram da je sjajan, baš onakav kakav sam ga i osjetio kad smo razgovarali u nedjelju na dočeku”, rekao je premijer Plenković.

Foto: Damir Krajac / Livio Andrijic CROPIX

“Točno je tako bilo”

Istom prilikom potvrdio je kako će ispoštovati želju mladog glazbenika i novac donirati kako je sugerirao.  “Hoćemo, hoćemo, nema problema. Mi ćemo upravo onako kako je dogovoreno i napraviti. Ja sam čak rekao kolegama, koliko sam ga ja osjetio, on će to sigurno dati onome kome je potrebnije, i točno je tako bilo”, kazao je Plenković.

“Zahvaljujem hrvatskoj vladi na novčanoj nagradi u iznosu od 50.000 eura. Ipak, te novce ja ne mogu prihvatiti. Mogao bih navesti mnogo razloga zašto, ali prvi, najbitniji i dovoljni je što postoji puno drugih pojedinaca i organizacija kojima će ti novci daleko više pomoći”, napisao je Marko na svom Instagramu. Baby Lasagna je zamolio Premijera da donira tih 50.000 eura. “Ovim putem molim gospodina Plenkovića da u moje ime i u ime hrvatske vlade donira 25.000 eura Zavodu za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom Mladen Ćepulić. Nadalje, ostalih 25.000 eura volio bih donirati Zavodu za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju krvotvornih matičnih stanica KBC Zagreb. Hvala”, poručio je.

Vjera Baby Lasagne podigla raspravu: ‘Ateist sam i ovo je jedina stvar koja me smeta kod vjernika’




“Sjajni primjer nam svima daje ovaj skromni momak. Isto tako, vjernici bi trebali znati, ali ne samo vjernici nego i svaki čovjek donekle dobrog srca da nikoga, baš nikoga ne bi trebalo osuđivati. Vidjeli smo mnogo bačenog kamenja ovih dana na ove ili na one… Mnogi upadnu u tu zamku gdje drugima “otkinu glave”, a ne znaju da se možda radi samo o nekom novom Savlu koji će postati Pavao kada dođe njegovo vrijeme. Mi kršćani bismo trebali paziti kojom mjerom mjerimo druge, jer Krist kaže da će se tom istom mjerom i nas – mjeriti”, poručio je političar Marin Miletić putem društvene mreže.




Autor:T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.