Foto: HRT/Screenshot

Potresna ispovijest posrnule bivše hrvatske manekenke: ‘Želim da mi se da prilika’

Autor: T.Š.

Nakon bijega zatvorenika iz riječkog zatvora, ponovno su se pokrenule određene teme poput one na koji način se čuvaju zatvori, ali i kakvi su uvjeti u našim zatvorima. Bivša hrvatska manekenka Matea Hohnjec, sestra bivše misice Stefany Hohnjec, u HRT-ovom dokumentarcu ‘Treći život‘ govorila je o svom posrnuću u pakao droge i kriminala, ali i životu u zatvoru.

“Nisam sponzoruša, hajdemo reći starleta. Taj izraz starleta jednom sam i guglala da vidim što znači i to znači zvijezda u usponu”, rekla je Hohnjec u spomenutom dokumentarcu i nastavila: “Htjela sam živjeti život na visokoj nozi, ne raditi ništa, sve tako površno zapravo…”

Iako je točno kako pojam starleta potječe od talijanskog izraza “starletta”, što znači “zvjezdica“ te je, po definiciji, riječ o filmskoj ili kazališnoj glumici koja igra sporedne uloge, uglavnom mlada i perspektivna glumica, ‘zvjezdica u usponu’, često se prilikom korištenja riječ koristi kako bi se naglasilo nešto ružno ili vulgarno. Mnogi tako nazivaju i žene za koje ne znaju na koji način su zaradile novac za luksuzan život kakav vode.

Foto: Matija Topolovec/PIXSELL

Krive stvari

Potom je opisala trenutke kada su je počele privlačiti ”krive stvari”. “Došla sam iz Poreča u veliki Zagreb i tada su me počele privlačiti krive i pogrešne stvari. Počela sam konzumirati droge i izlazila… Živjela sam luksuzno, odijevala se skupo, izlazila u najskuplje restorane, ali to sve nije bilo baš tako sjajno kako je izgledalo. U svom životu sam osuđena za tri kaznena djela, prvo je bilo davanje prostorije za konzumiranje droge, drugo je bilo krivotvorenje novčanica i treće – pokušaj pljačke”, priznala je bivša manekenka koja je svojevremeno zagrizla u kriminal.

“Zatvor. Kada se sjetim zatvora odmah se sjetim jakog udarca vrata kada ih je komandirka zatvorila. Prije nego sam došla u zatvor nisam bila svjesna gdje idem, niti zašto ima… Mislim sve sam ja to znala, ali dok ne čujete zvuk tih vrata nije vam ništa jasno. U zatvoru ništa ne valja, ni jedna strana nije pravedna. Ima svega, od silovanja, zatvaranja u samicu, tuča, zatvor je grozan. Ima i mita i korupcije, sve je to istina. Zatvor je užasan”,  rekla je Matea Hohnjec.

Stefany Hohnjec trudna s trećim djetetom: Slavu i tulume zamijenila obiteljskim životom




Nakon zatvora osjetila je poziv da ode u Međugorje. Vjera joj je, baš kao i sestri, puno utjecala na promjenu života. “Voljela bih se i izrealizirati u nekom poslu, nekom normalnom poslu, da nije van zakona. Voljela bih imati automobil i normalan život. Želim da mi se da prilika i da me ne sude prije nego me se upozna”, poručila je tada Matea Hohnjec.




Autor:T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.