Foto: Instagram

Otopila više od 90 kilograma pa otkrila najveću varku: ‘To je bilo daleko od istine’

Autor: T.Š.

Mlada fotografkinja iz Scottsdalea u američkoj Arizoni, Leah Mancuso (35), progovorila je o svojoj borbi s kilogramima te kako je uspjela skinuti čak 90,7 kilograma i svega dvije godine. Slijedeći osnovne upute i mijenjajući način života, uspjela se oporaviti ne samo fizički, već je poboljšala i mentalno zdravlje.

Mlada Leah,piše Business Insider, cijeli se život borila sa viškom kilograma, a svoju inspirativnu priču sada dijeli i sa pratiteljima na društvenim mrežama te otkriva kako je svoj put započela mijenjanjem prehrambenih navika i povećanim kretanjem, a tijekom svoje transformacije počela je shvaćati koliko je njeno fizičko i mentalno zdravlje isprepleteno.

“Mislila sam da je moj život lak i zato sam htjela da tako i ostane. Mislila sam ‘Zašto bih se odrekla ovog lakog, udobnog života?’. Ali to je bilo daleko od istine.”, rekla je iskreno i otkrila kako nije bila na nikakvom striktnom režimu prehrane.

@leahhopehealth Here’s to continuously working toward becoming the best version of ourselves! Not because we don’t love ourselves as we are now, but because we DO! 🥰 #healthjourney #weightloss #weightlossjourney #weightlosstransformation #changingmylife ♬ Love Of My Life – Metrow Ar

“Dugo sam zanemarivala svoje tijelo”

Svoje kilograme uspjela je otopiti u dvije godine kretanjem i manjim unosom brze hrane, a više hranjivu domaću. Otkrila je i koje je dvije najvažnije lekcije naučila tijekom ovog procesa.

Naime, godinama je bila uvjerena kako je njen sjedilački način života i prehrana bazirana na brzoj hrani, čine njen život lakšim, zbog čega joj je bilo i teško promijeniti taj loš obrazac, jer ga nije niti prepoznala u svom ponašanju dok nije krenula s transformacijom i otkrivanjem blagodati zdravih životnih navika. Jedna je to od najvećih varki na koju nasjedaju mnogi, jer misle kako idu linijom manjeg otpora dok ne krenu prve ozbiljnije tegobe.

Shvatila je i koliko je toga propustila samo zato što je imala višak kilograma. Nije letjela avionom, jer joj jedno sjedalo nije bio dovoljno, nije voljela niti izlaziti, no sada ističe kako joj život nije bolji zato što je bliže ‘standardu ljepote’ već zato što živi ispunjen i sretniji život.




@leahhopehealth I never thought I would ever call myself a hiker. But a lot has changed in the last year. 😉 #healthjourney #weightloss #hikingtiktok #healthateverysize ♬ Keeping Your Head Up (Jonas Blue Remix) [Radio Edit] – Birdy

“Život mi je sada mnogo bolji, ali to nije zato što sam bliže standardu ljepote. To je zato što imam mnogo više stvari koje su uistinu važne: potpunija iskustva, bogatije odnose, nove prilike, više energije, više izdržljivosti, više snage, više sposobnosti, više samopouzdanja, više radosti i više života”, otkrila je Leah, koja kaže kako sada ima slobodu birati što će raditi, umjesto da joj to diktira veličina njenog tijela.

Two years ago today I walked into Disneyland weighing almost 400lbs. I knew it would be an exhausting day because I was…




Objavljuje Leah Hope MancusoPetak, 15. ožujka 2024.

 

“Dugo sam zanemarivala svoje tjelesno zdravlje i sama sebi se opravdavala da to nije ništa strašno jer sam barem brinula o svom mentalnom i emocionalnom zdravlju. Ali tek kad sam se počela truditi da postanem fizički zdrava, shvatila sam kako se različita područja života međusobno nadopunjuju”, ispričala je Leah, koja danas uživa u svom životu.

Izbacila ove namirnice iz prehrane i prepolovila se: Kolinda otkrila tajnu savršene linije

Autor:T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.